Belföld

Ilyen is van: közbeszerzés, amit nem Mészáros Lőrinc nyert

Négyszer 70, összesen 280 milliárd forintról döntött a Nemzeti Fejlesztési Iroda és van olyan keretszerződés, ahol a nyertes között nincs ott Mészáros cége. De ott van az üzlettársa.

A KEHOP (Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program) arról szól, hogy szennyvizet vezetnek el és tisztítanak meg, valamint ivóvízminőséget javítanak uniós pénzből.

Most hirdettek eredményt Budapesten és Észak-Magyarországon, Nyugat- és Dél-Magyarországon, Északkelet-Magyarországon és Közép- és kelet-Magyarországon. A Mészáros és Mészáros Kft. csak az első helyen indult, ott nyert is. De konzorciumi partnere, az EuroAszfalt két másik helyen is nyert, a Magyar Vakond pedig, amely szintén többször volt már partner Mészárossal, szintén.

A lezárult pályáztatás és eredményhirdetés után a középső régióban az M-E 2020 konzorcium (ez Mészáros cége és az EuroAszfalt), a Hódút Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és a Penta Kft.

A Nyugat- és Dél-Magyarország régiót az E-B 2020 Konzorcium (ebben van benne az EuroAszfalt Kft. és a Betonútépítő Zrt.), az A-G HÍD Konzorcium, a Magyar Bau Holding Zrt. és a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. vitte.

Északkelet-Magyarországon szintén az E-B nyert, a Penta, a Swietelsky és a Colas Alterra Zrt. mellett.

Közép- és Kelet-Magyarországon pedig a már említett Magyar Vakond mellett a Magyar Bau, az A-G Híd és egy erre a célra létrejött konzorcium, SV KEHOP 2 néven.

(innen, innen és innen)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik