Belföld

Részeg volt a babakocsis nőt gázoló sofőr

Ittasan autózott a szentendrei Kálvária úton az a fiatalember, aki csütörtök este elütött egy babakocsit toló nőt, majd tovább hajtott. Az anya és két hónapos gyermeke megsérült - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője szombaton az MTI-t.

Gyugyi Csilla közlése szerint a Budakörnyéki Járási Ügyészség indítványozta a sofőr előzetes letartóztatását.

A szóvivő a nyomozás eddigi adatai alapján elmondta, a férfi ittasan vezetett Szentendre utcáin, s épp a Kálvária úton haladt, amikor a részegségből eredő figyelmetlensége miatt áttért a haladási iránya szerinti bal oldalra, s ott a gépkocsi elejével hátulról nekiütközött egy, az úton babakocsit toló nőnek.

Az ütközés következtében a nő az elütés helyétől mintegy 18 méterre az úttestre, míg a babakocsi, benne a két hónapos csecsemővel 17 méterre, a füves útpadkára zuhant.

A sofőr megállás nélkül elhajtott. Távolabb megállt, majd gyalog visszatért a baleset helyszínére, ahol elvegyült a helyszíni szemle eseményeit figyelő járókelők között.

A cserbenhagyó gázolót a friss személyleírások alapján a rendőrök felismerték a bámészkodók között, elfogták és őrizetbe vették. A baleset következtében a gyermek könnyű, az anya súlyos sérüléseket szenvedett – tájékoztatott a szóvivő.

A férfit súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják. Az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított azért hajtott el a baleset helyszínéről, hogy a felelősségre vonás alól meneküljön, s csupán személyes érdeklődésből, s nem azért tért vissza, hogy jelentkezzen a rendőröknél. Okkal feltehető, hogy szabadlábon védekezve elszökne a hatóságok elől. Fennáll annak a veszélye is, hogy tárgyi bizonyítékok, tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a nyomozás sikerét, ezért indítványozzák a férfi előzetes letartóztatásának elrendelését, melyre szombat délután kerülhet sor.

Az MTI mentőktől származó információja szerint az anyát csonttöréssel és agyrázkódással, míg gyermekét fejsérülés gyanújával vitték kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik