Belföld
orbán tusványoson (Array)

Orbán tanár úr büntet   

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 10. 15. 07:53

Az egész osztály bent marad tanítás után, és százszor leírja: „Nem”. Lendvai Ildikó ír.

A szocialisták volt elnöke és egykori parlamenti képviselője a Népszavában elmagyarázza, miért jogos a bünti. (Vigyázat irónia!)

Be kell látni: nem tudtunk felnőni a feladathoz. Meg sem érdemeljük, hogy ilyen kiváló vezetőink legyenek. Nem vagyunk méltók rá. Arra sem voltunk képesek, hogy kellő számban megjelenjünk a Nagy Honvédő Háborúban, jobban mondva a Nagy Honvédő Népszavazáson. Nem csoda, hogy megharagudtak ránk. Büntiben vagyunk, most aztán szétcsapnak köztünk.

Lendvai Ildikó az alaptörvény-módosítást olyan „meglepinek” (más szarvashibának) titulálja, amiről talán jobb lett volna előre szólni, mert akkor „biztosan tódultunk volna szavazni”. Mivel nem tettük, vethetünk magunkra.

Jogos a bünti. Az egész osztály bent marad tanítás után, és százszor leírja: „Nem”. Ha már a szavazólapon nem voltunk képesek beikszelni. Nincs többet össze-vissza firkálgatás, vicces plakátok, mémek rajzolgatása. Készül az új törvény: plakáthely sem lesz, ha nyavalyogtunk a kék plakáterdő miatt, most megkaptuk. (…) A cél a „tiszta városkép”, nem ám az ellenzék plakátolásának korlátozása, vagy Simicska hirdetési cégének tönkretétele. Ugyan!

Kötelező irodalom

És büntiben nincs többet olvasgatás a pad alatt, büdös kölkek, figyeljetek a tanító bácsira! Ha valaki mindenáron olvasni akar, ott vannak a kötelező olvasmányok.

Lendvai Ildikó szerint egy jó pedagógus igenis óvja a gyermeki elmét a pornótól meg a horrortól, márpedig a Népszabadság tiszta politikai pornográfia volt, csupa disznósággal, főbankárról meg propagandaminiszterről szóló rémtörténettel.

Népszavazás nem kellett, Népszabadság meg igen? Még mit nem!

A jó tanuló TV2-t néz, ott nincsenek ilyenek, ki sem ejtik azt a szót, hogy helikopterezés. Tőlük kell tanulni, egyébként akár pofon is jöhet, persze csak nevelő célzattal.

Lendvai Ildikó írásában aztán stílust vált, jelzi, nem nagyon számít politikai konszolidációra, a népszavazás ugyanis egyértelművé tette, hogy “akik a táboron kívül vannak”, azok nem győzhetők meg. Őket büntetni kell. A többieket viszont óvni kell, elzárni a rossz hatásoktól, zavaró hírektől. Nekik legyen elég Rogán magyarázata: az asszony miatt repült.

Mindig az asszony a hibás. Vagy a gyerek. Vagy a kutya. Előbb-utóbb kiderül: régi ismerősünk, a vak komondor akart helikopterezni. Aztán meg letagadta. Kollégája: a sánta kutya nem világosította fel, hogy hamar utolérik.

Lendvai Ildikó szerint ez azonban mindegy is, hiszen “büntiben vagyunk, csendben kell maradnunk”.

 

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.