Belföld

Orbán levele és a legnagyobb betyár is kint lóg Oszter Sándor falán

Oszter Sándor (Array)
Oszter Sándor (Array)
Először azt mondta, nem nyilatkozik, utána mégis kötélnek állt. Két lapnak is.

A Magyar Nemzet némi győzködés után jutott be hozzá, így született meg „Betyárbecsület” címmel a portré. A művész megmutatja a Nógrád megyei Diósjenőn felépített pazar kastélyát, és bár először azt mondja, legújabb bírósági ügyéről ne is kérdezzék, megmutat egy levelet, amely szerint

nincs takargatnivalója, őt húzták csőbe, a hatóságokkal pedig együttműködik.

(Korábban megírtuk, az ügyben évek óta zajlik a nyomozás, a színész mobilját 2013 vége óta lehallgatták, államtitok is “keletkezett”, mivel a színész beszélt olyan magas rangú politikussal, aki védett személynek számít.)

A tízszobás kastélyba már nyolcszor törtek be, a Kossuth- és Jászai-díjas színész birtokát így már 24 kamera, fegyverek és kutyás őrség védi. Bár néhány éve még arról szóltak a hírek, hogy a bank akár el is árverezheti a rezidenciát, a veszedelem elmúlt, sőt.

Oszter Sándoré két hegy, és a meglévő két halastó mellé még kettőt tervez. Bár közismerten nagy vadász, jobban szereti, ha vadgazdálkodónak nevezik.

Honnan a mesés vagyon?

Nem titkolja. Családja tehetős molnárfamília volt, de jött az államosítás. Gyerekként szegénységben nőtt fel, a rendszerváltás után kapott kártalanításból vette a földet. Jelenleg mintegy 300 hektárnyi a birtoka.

A parádsasvári üveggyárhoz is a privatizáció idején jutott, apai felmenői iránti tiszteletből pályázott. Kipróbálta magát a gyártulajdonos szerepében. Nem tetszett neki, eladta. A Wallis megvette, majd végleg bezárta. A kérdésre, megbánta-e, hogy belevágott, azt feleli:

olyan nincs, hogy valamit megbánni.

Rózsa Sándorról egy eredeti fotó lóg a konyhában (egykor ez a szerep hozta meg az ismertséget számára), Oszter Sándor pedig küldetésének is érzi, hogy tisztázza a betyárok becsületét. Nem szereti, ha negatív értelemben használják a szót, hiszen csak annyit jelent “nincstelen”. Sok betyár csak a katonaság elől menekült a pusztába. Ő tud azonosulni ezzel a szabadságvággyal.

Templom is van a birtokon

A színész több mint tíz éve abban újította meg esküjét – 25 év házasság után – feleségével, akivel együtt vannak, de Donatella Failoni inkább Balatonrendesen él.

Csacskaság.

Ezt már arra mondja, amikor felidézik neki, hogy közös lányuk, Alexandra néhány éve arról mesélt, apja kifejezetten bánta, hogy ő lánynak született. Azt elismeri, sajnálja, hogy nem lettek fiai. Kárpótlásként van viszont unokája, Hunor. A hatéves kisfiú sok időt tölt nála, a kastélyban, ahol külön szobája van Bodrogi Gyulának, ha vadászni megy. Korábban nagy élet volt náluk, olyan legendás színészek voltak a rendszeres vendégek, mint Bessenyei Ferenc, Agárdy Gábor.

Orbán levele, Batthyány puskája

Van szaunaszoba és lovagterem is. Utóbbi falán számos relikvia, a jelenlegi kormányfő, Orbán Viktor személyesen írt levele, Magyarország első miniszterelnökének, Batthyány Lajosnak a puskája. Korábban nagy visszhangot váltott ki közös vadászata Lázár Jánossal, akiről Oszter Sándor nagyon jó véleménnyel van.

Én nem azt mérlegelem, hogy valaki milyen párt tagja, hanem azt, milyen a tartása, hogy tudunk-e diskurálni.

Ma már elmaradoznak a nagy mulatságok. Oszter két éve nem iszik. Nem az ittas vezetésért kiszabott közmunka miatt, hanem az unoka kedvéért. Hunor miatt hamarosan a cigit is leteszi.

Biztos a felmentésében

A színész a délmagyar.hu-nak azt mondta, azért biztos benne, mert csupán visszaéltek a nevével. Azt mondta, nem követett el semmiféle bűncselekményt, visszautasít minden olyan vádat, hogy bárkinek jogellenes segítséget ajánlott volna fel, vagy ezért bármilyen ellenértéket fogadott volna el.

K. S. hét embert kevert bele a saját szélhámosságába, közülük egy voltam én. Ez az ember filmproducernek adta ki magát, én innen ismerem. Azért találkoztam vele gyakran, mert azt mondta, egy készülő filmjében nekem szánja a főszerepet. Két hetet már forgattunk is. Az ő barátja volt V. T., aki bujkált a rendőrség elől. K. S. felajánlotta neki, hogy az ismeretségi, baráti körén keresztül segít, hogy a rendőrségen, bíróságon őt tisztára mossák. Többek között rám is hivatkozott, így kerültem képbe.

Az üggyel kapcsolatban felmerült pénzekről nem is tudott Oszter Sándor, aki azt mondja, egy nemzetközi csaló visszaélt a nevével, így keveredett az ügybe. Arra a felvetésre, hogy sajtóhírek szerint bizonyítékok is vannak ellene, mert követték, lehallgatták, házkutatáson bizonyítékokat foglaltak le, csak legyintett:

Azt csak úgy mondják, mert jól hangzik.

Szerinte a körülötte lévő botrányok csak annak köszönhetőek, hogy azokkal a lapokat jól el lehet adni. Az élete nem erről szól, készül az önálló zenés-irodalmi estjére, ahol a felesége kíséri majd zongorán. Bár nem lesz könnyű így kiállni a színpadra, de ez a dolga.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik