Belföld

Magyar honvéd fogja lesni az amerikai különleges erőket

Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenakar (zenekar, katonazenekar, honvédség, katonaság, hódmezővásárhely, )
Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenakar (zenekar, katonazenekar, honvédség, katonaság, hódmezővásárhely, )
Amerikában tárgyalt Simicskó István honvédminiszter, aki közölte, egy összekötő tisztet küldünk az amerikai különleges műveletek parancsnokságára.

A Magyar Honvédség összekötőt küld az Egyesült Államok Különleges Műveleti Főparancsnokságára, hogy még hatékonyabban vegyen részt a globális különleges műveleti hálózatban – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton.

A közleményben beszámoltak arról is, hogy Simicskó István honvédelmi miniszter amerikai útjának záró napján a floridai Tampába utazott, ahol az Egyesült Államok Középső Parancsnokságának (CENTCOM) parancsnokával, Joseph Votel vezérezredessel és Mark Hicks vezérőrnaggyal, az Egyesült Államok Különleges Műveleti Főparancsnokságának törzsfőnökével tárgyalt. A megbeszéléseken Simicskó elmondta, nagyra

értékeljük az amerikai haderő logisztikai támogatását a magyar műveleti szerepvállalás segítéséhez, mind Irakban, mind Afganisztánban.

A honvédelmi miniszter elmondta azt is, hogy Magyarország addig folytatja szerepvállalását, ameddig az “együtt be, együtt ki” elv alapján indokolt. Simicskó kiemelte:

hazánk számára Afganisztán stabilitása azért is kiemelten fontos, mert az ország az Európába irányuló migráció egyik fő forrását jelenti.

Votel az együttműködés további fejlesztéséről beszélt és elmondta, nagyra értékelik a magyar katonák műveleti szerepvállalását – olvasható a HM közleményében. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik