Belföld

A Corvinus oktatója már most Budapestnek adná az olimpiát

Ha a gazdasági érveket nézzük, Budapest simán rendezhetne olimpiát az optimista szakértő szerint. A bökkenőket nagyvonalúan kihagyta.

Egy olimpia rendezését csak stabil, két-három százalékos gazdasági növekedéssel lehet vállalni, a magyar gazdaság jelenlegi helyzete pedig megfelel ennek a követelménynek – mondta a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója az M1 szombati műsorában.

A sportgazdaságtant is oktató András Krisztina szerint az utóbbi években nem csupán a gazdasági mutatók javultak, de fejlesztették az autópályákat és sok sportlétesítményt is emeltek. Ezek mind alkalmasabbá tették Budapestet a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére.

A szakértő megjegyezte, bár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elvileg nem alkalmazza a regionális elvet, gyakorlatilag igen, tehát az olimpiáknak van egy “körforgásuk” a kontinensek között. Ezért várhatóan előbb-utóbb Kelet-Közép-Európában jelölik ki a helyszínt, ezt a régiót pedig most Magyarország képviseli – írja az MTI.

Hmm…

András azt kihagyta a számításából, hogy nem feltétlen a horvát határig bővített M6-os autópálya miatt fog a főváros jobb olimpiát rendezni, amikor a szálláskapacitásról is kiderült, hogy hiányos, plusz kéne pár működő (új) metróvonal és hatalmas infrastruktúra, ami fenntartható lehetne hosszútávon is. Az átláthatóságról mint nem létező fogalomról ne is beszéljünk. Az már csak hab a tortán, hogyha a kontinentális elvet nézzük, Párizs is ugyanezen a kontinensen van, a NOB pedig roppant elégedett az ottani tervekkel.

Mindegy, várjuk ki a népszavazást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik