Belföld

Szétveréstől tartanak a Sportkórház dolgozói

Arra az emberre bízták az intézmény átvilágítását, aki ellen 2009-ben saját kollégái lázadtak fel.

Az Index szerint olyan emberre bízta a kormány a Sportkórház sorsát, akit hét évvel ezelőtt saját kollégái rúgattak ki az intézményből, és most bosszútól tartanak.

Berkes István főorvost 2001-ben nevezték ki főigazgatóvá, 2009-ben pedig szabályosan fellázadtak ellene a kollégái. 15 pontból álló listát állítottak össze a vélt etikátlanságokról és szabálytalanságokról, amiket szerintük elkövetett a főnökük, és a minisztériumnál követelték a leváltását. Végül nekik adott igazat a minisztérium, Berkesnek mennie kellett.

A leváltott főigazgató régi barátságot ápolt Schmitt Pállal, aki akkor a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke volt. Ez azután derült ki, hogy a kórház egyik dolgozója Schmittnek beszélt az áldatlan állapotokról, és mire visszaért a kórházba, a MOB-elnökségi tag Berkes már mindent tudott a megbeszélésről. Az orvosok szerint azóta a köszönésüket sem fogadja.

Az előzmények fényében a dolgozók megdöbbentek, amikor Balog Zoltán július elsejével kinevezte Berkes Istvánt a Sportkórház átvilágításáért felelős miniszteri biztosnak. Szerintük a Berkes által eddig elkészített koncepciótervezeteken egyértelműen látszik a kórház szétverésének szándéka.

Az Index kereste Berkes Istvánt, aki írásban kérte a portál kérdéseit, és egynapos türelmet kért. Azóta sem válaszolt, a kormánypárti Magyar Időkben viszont megjelent egy nyilatkozata, amelyben azt mondta, több mint hét év telt el azóta, hogy menesztették, és ennyi idő után kellő távolságból, higgadtan tud visszagondolni azokra az időkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik