Belföld

Burkiniben fürödtek a Széchenyiben, kidobták őket

Október 9-én egy 30 és egy idősebb 70 év körüli nő fürdött a Széchenyi Fürdőben, amikor egy órányi fürdés után két alkalmazott felszólította őket, hogy hagyják el a medencét, mert megsértették a házirendet. A nőkön burkini volt, amit főleg muszlimok viselnek, írja a 444.

A fürdő részéről két nő hajtotta végre a kidobást. Azzal védekeztek, hogy a vezetőség utasítása volt. A burkinis hölgyek legalább egy órája mar a fürdőben voltak, nem hangoskodtak, senkinek sem ártottak, senkit sem zavartak

– írta a lapnak egy olvasó. A Széchenyi Fürdő marketing és értékesítési igazgatója, Czinege Szilvia azt mondta a 444-nek, hogy október 9-én a kora esti órákban valóban érkezett hozzájuk egy vendégpanasz, hogy a fürdő gőz osztályán lévő medencében két vendég nem a házirendnek megfelelő ruházatban fürdik. Ezért felszólították őket, hogy tartsák be a házirendet.

Társaságunk 2016. júliusában kért hivatalos állásfoglalást az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól, ennek alapján határoztuk meg a házirendben a fürdőruhaviselés szabályát, mely minden fürdőnkben a pénztáraknál kifüggesztett állapotban is megtalálható. Eszerint: nem szabad a medencékbe olyan öltözékben bemenni, amely felületének mérete okán közegészségügyi, vízminőségi és balesetvédelmi szempontból aggályos. Erre tekintettel a medencéket az alsó testrészen kizárólag térdig érő, a felső testrészen pedig kizárólag vállig érő fürdőruhában szabad igénybe venni.

– írta. A házirendnek egy régebbi változata található meg csak az interneten, de ebben nem térnek ki külön a burkinire, a szabály viszont simán alkalmazható rá. A brukiniviselésből Franciaországban tört ki botrány, amikor először betiltották, majd visszavonták a tiltást. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik