Belföld

Kukoricába fulladt egy kisfiú Baranyában – két ember ellen emeltek vádat

Vádat emeltek két ember ellen a tragikus, sombereki baleset kapcsán. Egy mezőgazdasági vállalkozó és egy alkalmi munkás áll bíróság elé, az ügyészség szerint ugyanis az ő hibájuk, hogy egy 9 éves kisfiú meghalt,  10 és egy 11 éves társa élete pedig veszélybe került.

A vádirat szerint a gyerekek 2015. november 3-án a délutáni órákban a sombereki vállalkozó telephelyére mentek játszani, ahol bemásztak a terményszárítóba, ahol 5-6 méter magas kukoricahalmot tároltak. Játék közben az egyik kisfiú felmászott a  tetejére, de elsüllyedt benne és megfulladt.  A baleset időpontjában mindkét vádlott a telephelyen volt,  megengedték a gyerekeknek, hogy ott játszanak.

“Az ügyben kirendelt szakértők megállapítása szerint mindkét férfi számos foglalkozási szabályt és előírást szegett meg, ami közvetlen ok-okozati összefüggésben van azzal, hogy az egyik kisfiú meghalt, a másik kettő élete-testi épsége pedig közvetlen veszélybe került. A vádlottak cselekménye halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének minősül, melynek büntetési tétele 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés” – olvasható az ügyészség tájékoztatásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik