Belföld

Hajóst és Tillát is kiosztotta Friderikusz Sándor

A műsorvezető szerint Andy Vajna nem érti, hol él, az ATV vezetője pedig gyáva volt.

Azért állt fel a TV2-től, mert világossá vált számára, hogy vele akarják legitimálni azt a „mocskos folyamatot”, amelynek következtében egyre több munkatárs lépett ki a csatornától – ezt mondta Friderikusz Sándor az Indexnek adott interjúban.

Elárulta: a TV2 tulajdonosa, Andy Vajna, akivel jó személyes viszonya van, megpróbálta visszacsábítani a csatornához, ő viszont teljesíthetetlen feltételeket szabott, amelyek közt volt Kökény-Szalai Vivien hírigazgató kirúgása és egy politikai műsor, amibe senki nem szólhat bele. A műsorvezető úgy véli, Vajna azért sem akarta megérteni, hogy nem akar visszamenni a TV2-höz, mert nem érti, hogy hol él.

Friderikusz felidézte: a kormánybiztos azt mondta neki, hogy minden rendszer korrupt, minden rendszerből tűnnek el pénzek, és a mostani rendszer sem rosszabb vagy jobb, mint az előzők. A műsorvezető szerint

lehet, hogy ezt Vajna komolyan is gondolja, de nem azért, mert buta, hanem mert nem érdekli, milyen alattomos rendszert épített ki Orbán, és elsősorban pénzt akar keresni Magyarországon.

Beszélt arról is, hogy márciusi felmondása előtt egy-két héttel találkozott Till Attilával, aki szidta a TV2-t, hogy „Fidesz-fészek” lett, és tűrhetetlen, ami ott folyik. Friderikusz ekkor már elárulta Tillának, hogy otthagyja a csatornát, amire megértő bólogatás jött válaszként. Ehhez képest Tilla azóta is képernyőn van, a Forbesnak adott interjúban pedig azt igyekezett elmagyarázni, hogy ő csak vidám, szórakoztató műsorokat vezet, amelyek más részleghez tartoznak, mint ahol a propagandariportokat gyártják.

Hajós Andráson ennél is jobban meglepődött, mert ő márciusban még azt mondta Friderikusz állítása szerint, hogy azért marad a tavaszi gyerek-tehetségkutató zsűrijében, mert 20-25 milliós kártérítésre is kötelezhették volna, ha lelép. Ehhez képest szeptemberben a Sztárban sztár zsűrizését is elvállalta.

Friderikusz úgy vélekedett, hogy a Kádár-rendszert nem lehetett pusztán közakaratból felszámolni, mert ott állt mögötte a szovjet birodalom,

Orbán rendszerét viszont az ürügykereső, gyáva és megalkuvó magatartások tartják életben.

Szerinte az egzisztenciára való hivatkozás szaktársainál nem áll meg, mert akkor is sok milliót keresnek, ha hónapokig nem dolgoznak egyetlen percet sem.

A műsorvezetőnek az ATV-n is volt műsora, de azt állítja, idén áprilisban Németh Szilárd, a csatorna hírigazgatója azzal kereste meg, hogy a jövőben inkább aktuálpolitikától mentes műsort készítsen. Friderikusz azt is mondta, hogy május közepén más ügyben beszélt Németh Sándorral, az ATV-t tulajdonló Hit Gyülekezete vezető lelkészével, aki

váratlanul megkérdezte tőle, hogy Orbán Viktor vesztét akarja-e, majd kifejtette, hogy túlzónak találja azokat a kritikákat, amelyekkel Friderikusz műsoraiban illették a kormányt.

Friderikusz arról is beszélt, hogy Németh Szilárd „elszólta magát”, hogy rövidesen találkozni fog Habony Árpáddal és Andy Vajnával, majd azt állította, hogy csak arról volt szó köztük, hogy az ATV folytatná-e az Összezárva Friderikusszal című műsort, amit ők a TV2-nél szeretnének tartani. A műsorvezető kijelentette, nem hiszi el, hogy csak ennyiről lett volna szó és ehhez kellett volna Habony és Vajna is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik