Belföld

Egyszer sem nézett a kamerákba a Teréz körúti robbantó

A mozgásán is változtatott, miközben elgyalogolt a helyszínről.

Kockáról kockára elemzik a nyomozók az egyre gyűlő kamerafelvételeket, amelyeken feltűnik a három héttel ezelőtti Teréz körúti robbantás elkövetője, ennek eredményeként a közeljövőben olyan dokumentumokat mutathatnak be, amely alapján az elkövető állampolgársága is megállapíthatóvá válik – ezt írja a Magyar Hírlap a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása nyomán.

Nagy Andrea elmondta a lapnak, hogy továbbra is különösen várják annak a férfinak a jelentkezését, aki a merénylet előtt egy foglalás miatt kereste fel a Dob utcai Queen’s Court Hotel & Residence-t, és a túloldalon lévő Rebo bárt. A nyomozók azért szeretnék meghallgatni, mert szinte biztosan látta a támadót. Keresik azt a kerékpárost is, aki pillanatokkal a robbantás előtt haladt el a helyszínen.

A felvételekből nemcsak arra lehet következtetni, hogy az elkövető cserélgette ruházatát, hanem az is megfigyelhető, hogy megváltozik a mozgása. Ez betudható annak is, hogy a körúton még több réteg ruhát viselt, de úgy is értelmezhető, hogy profiként az ilyen apró részletekre is ügyelt. Az utóbbi mellett szól az is, hogy egy felvétel sem került elő, amelyen a térfigyelő kamerák lencséjébe nézett volna, vagyis a kamerák elhelyezkedését illetően is komoly helyismerettel rendelkezhetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik