Belföld

Kiszabadították a Népszabisok a fogságba esett plüsspandát

Megmutatták, mi van most a Bécsi úti székházban.

Bár arról volt szó, hogy elhozhatják személyes cuccaikat, úgy tűnt, hogy a Népszabadság munkatársai okoztak némi meglepetést a Mediaworksnek, amikor ezzel a szándékkal mentek be a Bécsi úti székházba.

Mint ismeretes, múlt pénteken abban a tudatban dobozolták be a lap dolgozói a dolgaikat a Futó utcában, hogy vasárnap már a Bécsi úti régi székházba visszaköltözve folytathatják a munkát, ahová a pizzát is megrendelték, hogy ünnepeljék a költözést. Szombaton azonban egyik pillanatról a másikra kikapcsolták a Népszabadság internetes oldalának szerverét, és elérhetetlenné vált a munkatársak levelezése, a Bécsi úti épületbe pedig nem mehettek be vasárnap, hogy elkészítsék a hétfői lapot.

Az újságíróknak azért is harcolniuk kellett, hogy legalább a személyes tárgyaikhoz hozzáférjenek. A Népszabi Szerkesztőség Facebook-oldalon, amely a történtek után is egységes szerkesztőség egyetlen hivatalos kommunikációs felülete, szerdán délután videót tettek közzé arról, hogy az egyik munkatárs elmegy a személyes tárgyaiért, így azt is meg tudták mutatni, mi van most a Bécsi úti székházban.

Bár a dobozokat átvitték, azokat lerakták egy helyiségben, volt, amelyiket fel is bontották. A felvételen szereplő Csepely Adrienn dobozát először nem is találták, egy másik emeletről hozták le végül. Az is okozott némi bizonytalanságot, hogy az újságíró a saját személyes tárgyait el akarta vinni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik