Belföld

Egy kölcsönadott gitár miatt verték félholtra ismerősüket

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség három férfival szemben, akik a vád szerint egy kölcsönadott gitár miatt verték össze egyik ismerősüket. A trió tagjai hamarosan bíróság elé állnak Budapesten.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az egyik vádlott tavaly áprilisban adta kölcsön a hangszerét, amit másnap vissza is követelt egy XIII. kerületi lakásban. Ismerőse azt mondta, visszaadja a gitárt, csak most nincs nála. Ezután együtt elindultak egy Kassák Lajos utcai boltba, hogy italt vegyenek. Miután megvették, amit akartak, megjelent a gitár tulajdonosának két társa is. Ekkor már hárman követelték a hangszert, ráadásul erőszakkal. Ököllel ütötték ismerősüket és akkor sem álltak le, miután már a földre került, ütlegelték és rugdosták a fejét.

A rendőrök a helyszín közelében fogták el a támadókat, eközben a mentők kórházba a férfit, aki többszörös koponyatörést, orrcsonttörést és más súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik