Belföld

Égő szemét közeléből kellett menteni a kikötött kutyát

Állatkínzás bűntette miatt kell felelnie egy 55 éves férfinak Veszprém megyében. Egy kutyatulajdonos ellen emeltek vádat, aki csaknem két héten keresztül egy szemétkupac közelében, fához rögzített háromméteres láncon tartotta házőrzőjét egy pétfürdői telken.

A felhalmozott hulladék  április közepén, – 20 négyzetméteren – meggyulladt. Az állat nyakára lakattal rögzítették a láncot, és nem tudták kioldani. Az ebet a tűzoltók mentették meg, erővágóval vágták le róla a zárat. A lánc olyan szoros volt a nyakán, hogy egy csaknem tíz centiméteres nyílt sebet okozott. A seb a kiszabadításakor már gyulladt volt, az állat pedig belázasodott.

“A vádlott azon túl, hogy a kutyát állandó jelleggel megkötve tartotta, s ezzel megszegte a kedvtelésből tartott állatokra vonatkozó szabályt, miszerint ebet tartósan kikötve tartani tilos” az állatnak különös szenvedést okozott azzal, hogy a kutya a testtömegének mintegy tíz százalékát kitevő, a nyakába mélyen bevágó fém koloncot cipelt” – olvasható az ügyészség szerdai tájékoztatásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik