Belföld

Népszabadság című lap többé nem jelenik meg

Pont ez volt a lényeg.

A Népszabadság főszerkesztő-helyettese nem hiszi, hogy az eddigi formában megmaradhat a lap. Pető Péter a Klubrádió reggeli műsorában azt mondta, szerinte a tulajdonos nem eladni, hanem bezárni akarta. Ez egy politikai döntés. Nem számított erkölcs, az, hogy kevesebb lesz a kiadó bevétele, hogy sérül a brand, hogy mi lesz az újságírókkal.

A lényeg az volt, hogy a Népszabadság többet ne jelenjen meg.

A főszerkesztő-helyettes úgy látja, a Népszabadság mindig kritikus volt, de most állt igazán jó pályára, a szerkesztőség egyre több kényes információt kapott, amiből tudtak dolgozni. A politikai cél éppen az, hogy ezek a fontos információk kimaradjanak a nyilvánosságból. Ezek a történetek azonban továbbra is meg fognak jelenni, mert

olyan ország nem létezik, ahol néhány száz újságíró nem tudja követni a hatalmat, másfajta kontroll ugyanis Magyarországon nincs.

Ahhoz, hogy új formában, új befektetővel folytatni tudják, tisztázni kell a tulajdonossal, mi a szándéka a lappal, a munkavállalókkal, mert elfogadhatatlan, amit az újságírókkal művelnek.

Nem mehetek be a munkahelyemre, fel vagyok mentve a munkavégzés alól is, október végén derül majd ki, hogy megkapjuk-e a fizetésünket.

2008 óta mindennap pletyka volt arról, mi lesz az újsággal, világos volt, hogy a megyei lapokra hajt a hatalom, de bíztak benne, hogy a hatalom nem meri kormányközelivé tenni, megszüntetni a Népszabadságot.

Ez volt a naiv gondolkodó esete Magyarországgal.

Szerinte nem lehet tudni, pontosan mi fáj a hatalomnak, ki, miért döntött úgy, hogy legyen vége a Népszabadságnak. Pető Pétert meglepte a szolidaritás, az, hogy nincs olyan nem kormánypárti sajtótermék az országban, amely ne ajánlott volna fel valamilyen segítséget. A főszerkesztő-helyettes megismételte, mindazt, amit Rogán Antalról vagy Matolcsy Györgyről megtudtak, vagy meg fognak tudni, nyomtatott lap híján is nyilvánosságra fogják hozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik