MSZP-s-tuntetes(430x286).png (mszp, tüntetés, piros lap, megszorítások, )
Belföld

Együtt ünnepel október 23-án az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a MoMa

24.hu
24.hu

2016. 10. 11. 09:54

Korábban a témában:

Megállapodtak a Mossuk le a gyalázatot c. tüntetés szervezői az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) képviselői, hogy idén közösen ünneplik meg október 23-át.

Elérkezett az idő, hogy ne az számítson, ami szétválaszt bennünket, hanem az, amiben képesek vagyunk egyformán gondolkodni. Úgy érezzük, hogy velünk együtt sokan tartják még ma is fontosnak 56 törekvéseit: a szabadságvágyat, a humánus, nyitott, gazdagodó európai társadalom utáni vágyat.

Mint írják,az október 2-ai érvénytelen népszavazásra eltapsolt 17 milliárd, Rogán Antal miniszter helikopterezésével kapcsolatos hazudozás, Matolcsy György felelőtlen pénzszórása, a Népszabadság kivégzése, újságírók megfélemlítése, a hatalom számára nemkívánatos személyek ellehetetlenítése mind olyan ügy, ami egyenként is tiltakozásra ösztönzi őket, de így együtt egy rendszer működésének új szintjét jelzik.

Az utóbbi napokban tárgyalásokat folytattunk a demokratikus pártok és a civil szervezetek képviselőivel, keresve az együttműködés lehetőségeit. Ennek eredményeképpen idén közös demonstráció lesz. Továbbra is folynak még tárgyalások különböző civil szervezetekkel és nyitottak vagyunk az LMP, valamint az Együtt irányába is.

A pártelnökök és a szervezők abban állapodtak meg, hogy október 23-án együtt állnak fel a színpadra, így tisztelegve 1956 örökségének, és így tiltakoznak a sajtószabadság, a jogállamiság és a társadalmi igazságosság csorbítása ellen. Ez az esemény szerintük kiindulópontja lehet annak, hogy az ország bajaira közösen keressenek megoldásokat.

 

Esemény: https://www.facebook.com/events/611272829053391

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.