Belföld

Együtt ünnepel október 23-án az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a MoMa

MSZP-s-tuntetes(430x286).png (mszp, tüntetés, piros lap, megszorítások, )
MSZP-s-tuntetes(430x286).png (mszp, tüntetés, piros lap, megszorítások, )

Megállapodtak a Mossuk le a gyalázatot c. tüntetés szervezői az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) képviselői, hogy idén közösen ünneplik meg október 23-át.

Elérkezett az idő, hogy ne az számítson, ami szétválaszt bennünket, hanem az, amiben képesek vagyunk egyformán gondolkodni. Úgy érezzük, hogy velünk együtt sokan tartják még ma is fontosnak 56 törekvéseit: a szabadságvágyat, a humánus, nyitott, gazdagodó európai társadalom utáni vágyat.

Mint írják,az október 2-ai érvénytelen népszavazásra eltapsolt 17 milliárd, Rogán Antal miniszter helikopterezésével kapcsolatos hazudozás, Matolcsy György felelőtlen pénzszórása, a Népszabadság kivégzése, újságírók megfélemlítése, a hatalom számára nemkívánatos személyek ellehetetlenítése mind olyan ügy, ami egyenként is tiltakozásra ösztönzi őket, de így együtt egy rendszer működésének új szintjét jelzik.

Az utóbbi napokban tárgyalásokat folytattunk a demokratikus pártok és a civil szervezetek képviselőivel, keresve az együttműködés lehetőségeit. Ennek eredményeképpen idén közös demonstráció lesz. Továbbra is folynak még tárgyalások különböző civil szervezetekkel és nyitottak vagyunk az LMP, valamint az Együtt irányába is.

A pártelnökök és a szervezők abban állapodtak meg, hogy október 23-án együtt állnak fel a színpadra, így tisztelegve 1956 örökségének, és így tiltakoznak a sajtószabadság, a jogállamiság és a társadalmi igazságosság csorbítása ellen. Ez az esemény szerintük kiindulópontja lehet annak, hogy az ország bajaira közösen keressenek megoldásokat.

 

Esemény: https://www.facebook.com/events/611272829053391

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik