Belföld

A komplett MSZP-frakció segítségével megszavazták: semmi közünk a stadionpénzekhez

felcsút (Array)
felcsút (Array)

A Fidesz és KDNP mellett a komplett MSZP frakció is megszavazta a kormány rapid törvénymódosítását, amely titkosítja a az adókedvezmények nyilvánosságát – írta meg a napi.hu.

Bővebben erről ebben a cikkünkben is olvashat:

Orbánnak adnia kell a látszatra

Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban az adózó és a támogatott megnevezését, továbbá a tranzakciók összegét is adótitoknak minősítette az adókedvezmények, jóváírások, a törvényben meghatározott célra nyújtott támogatások, illetve a törvényileg kedvezményezett célok esetében. A parlament 138 igen szavazattal, 31 nem ellenében fogadta el a javaslatot, ami csak úgy lehetséges, ha az ellenzék is a Fidesz-KDNP-vel szavazott. A napi.hu megnézte: a parlamenti adatok a lapján a teljes MSZP-frakció a kormáynpártokkal szavazott.

A Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn sürgősséggel nyújtotta be a törvényjavaslatot, így ezentúl adótitok lesz, hogy ki mire kapott adókedvezményt, illetve adótitok lesz az összes olyan felajánlás is, amelyek leírhatóak az adóból.

A napi.hu emlékeztet:

a parlamenti pártok egy frakciótag vezénylete alapján szavaznak, a jegyzőkönyv vezetésével megbízott képviselő tévedhetett. A többiek meg mentek utána. 

A MSZP hétfőn még arról tartott sajtótájékoztatót, hogy a párt arra kéri Áder János köztársasági elnököt, hogy elfogadása után ne írja alá azt a jogszabályt.

UPDATE: Az MSZP tévedett! A frakció MINDEN TAGJA tévedett!

A párt közleménye, szó szerint:

Az MSZP tévedésből nyomott igent

Az MSZP nem támogatja a társasági adókedvezmények (TAO) felhasználását titkosító törvénymódosítást. Ezt a Törvényalkotási bizottságban, a javaslat parlamenti vitájában, valamint sajtótájékoztatónkon is világossá tettük Az MSZP Áder Jánoshoz fordul, hogy ne írja alá az adótörvények módosítását.

 

Az MSZP képviselői tévedésből szavaztak igennel a kormány TAO-pénzek eltüntetését célzó javaslatára. Az MSZP-frakció a tévedést már jelezte a parlament jegyzői irodájának, és a javaslatot elutasító szavazási szándékát jegyzőkönyvbe vetette.

 

A tévedésért elnézést kérünk.

 

MSZP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik