Belföld

Néhány napig volt náluk a kisfiú, de többször megverték, leforrázták, és hagyták fagyoskodni a hidegben

Első tárgyalását tartotta a Pécsi Törvényszék hétfőn annak a párnak az ügyében, akik a vád szerint bántalmazták és súlyosan elhanyagolták a nő előző kapcsolatából született kisfiút. Egyebek mellett életveszélyt okozó testi sértés miatt kell felelniük.

A vádiratban az áll, hogy az érintettek 2013 júniusától alkotnak egy párt. Következő évben kislányuk született, akit együtt neveltek, illetve még 2014 januárjában hozzájuk került a nő előző kapcsolatából született hároméves kisfiú, akiről addig nevelőszülők gondoskodtak. Még csak pár napja volt náluk a kicsi, amikor

” a kisgyermek gondozásából, neveléséből folyó szülői kötelezettségeiket súlyosan megszegték azzal, hogy a gyermeket több ízben, különböző testtájékain tettleg bántalmazták, és a gyermek – részben a bántalmazásból, részben elesésből, részben leforrázásból eredő – testszerte elszenvedett sérüléseinek ellátása végett a kisgyermeket nem vitték orvoshoz, sérüléseiről a védőnőt és a családgondozót sem értesítették”.

Az igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy  a gyermek egyik sérülése közvetlen életveszélyes állapotnak megfelelő volt, és azt is, hogy a kihívott mentők általános le-, illetve kihűléses állapotban találták meg a kisfiút, akinek hűvös, hideg, fűtetlen környezetben kellett élnie és nem volt meleg ruhája sem.

Az ügy a Pécsi Járásbíróságra került, ám – az orvosszakértői véleményre figyelemmel – áttették azt a Pécsi Törvényszékre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik