Belföld

Már tíz éve ül előzetesben és még mindig nincs ítélete Táky Gyulának

A Blikk hétfői számában mutatja be Táky Gyula esetét, aki 2007-ben adta fel magát és immáron tíz éve vár előzetes letartóztatásban arra, hogy végleges ítélet szülessen büntetőügyében. Az előzetes letartóztatásban ülő személyekre más szabályok vonatkoznak, mint a jogerősen elítéltekre: nem dolgozhatnak, másként fogadhatnak látogatót, kaphatnak csomagot és másként tarthatják a kapcsolatot hozzátartozóikkal.

Táky Gyula és társa, K. Róbert 2005-ben rabolt ki egy hűtőgépek árusításával foglalkozó férfit. Táky állítja, hogy nem gyilkolni mentek. A férfit leütötték és megkötözték, Táky szerint azt hitték, hogy áldozatuk még életben van. Egy későbbi vizsgálat azonban kiderítette, hogy a férfi az orrára mért ütésektől  olyan sérüléseket szenvedett, hogy saját lenyelt vérétől megfulladt.

Táky Hollandiába menekült, majd 2007-ben feladta magát egy holland rendőrségen. Annyit kért, hogy az eljárást Magyarországon folytassák le ellene. Nyolcvan tárgyalási napon van túl, hat bíró tárgyalta eddig az ügyét, tíz éve vár előzetes letartóztatásban a jogerős ítéletre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik