Belföld

Ki fizette Orbán rigai útját?

Az Együtt közérdekű adatigénylést nyújt be.

Hajdu Nóra, a párt elnökségi tagja tisztázná, hogy a kormányfő és a nemzeti fejlesztési miniszter milyen pénzből utazott a magyar labdarúgó-válogatott rigai edzésére. Közérdekű adatigényléssel fordul három minisztériumhoz.

A Magyar Távirati Iroda tette közzé a fotót, amelyen Orbán Viktor és Seszták Miklós a rigai Skonto Stadionban nézi az edzést, válogatott hétfői világbajnoki selejtezője előtt.

Hajdu Nóra szerint az utazásnak nincs köze sem a miniszterelnök, sem minisztere feladataihoz, így tisztázni kell, kinek a pénzéből utaztak Rigába. Ezért az Együtt közérdekű adatigényléssel fordul a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, a Miniszterelnökséghez, illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz.

Hajdu Nóra arra vár választ, ki finanszírozta Orbán Viktor és Seszták Miklós utazását, milyen járművel mentek Rigába, volt-e a miniszterelnökön és a fejlesztési miniszteren kívül más kormánytag ott, és ha igen, hányan, kik, hogyan és mennyi pénzből?

A minisztériumoknak legkésőbb október 25-ig kell válaszolniuk az Hajdu Nóra adatigénylésére – emlékeztetett a párt elnökségi tagja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik