Belföld

Balog Zoltán: Erre a kormányra kimondottan jellemző a puritánság

balog-zoltan(960x640).jpg (Array)
balog-zoltan(960x640).jpg (Array)

Balog Zoltán Rogán helikopter-ügyéről az Indexnek elmondta

magánszférába tartozik, hogy szabadidejében ki, hová utazik és mivel. Mindaddig, amíg közpénzt nem használ fel, és nem sért törvényt vagy előírást, számomra ez nem érdekes.

Az emberi erőforrások minisztere szerint, ha bárki magasabb életszínvonalon él, az szemet szúr, irigységet vált ki Magyarországon, ezért is fontos a látszat. Azt viszont hozzáteszi, ő nem jár helikopterrel, a miniszteri fizetéséből ezt nem is engedhetné meg.

Szerinte a kulcskérdés az, tisztességtelen, vagy tisztességes jövedelemből van a pénz? Balog azt is elmondta, hogy

Erre a kormányra, mint testületre kimondottan jellemző a puritánság.

A Népszavazásról

az a véleménye, hogy habár 3,3 millióan szavaztak nemmel, “ami elég komoly döntés”, de ha a nemzetközi visszhangot nézi, akkor

nem erősítette a kormány pozícióját egy közjogi értelemben érvénytelen népszavazás.

Az, hogy mennyire érte meg a sokmilliárdos kampány Balog szerint majd később derül ki, de azt jó dolognak tartja, hogy vita bontakozott ki “migránsügyről, a plakátokról, Magyarország jövőjéről”.

A kampány során ő arra törekedett, hogy kettéválassza a menekülteket a gazdasági bevándorlóktól, de azt el tudja fogadni, hogy

kiválthatott a kampány negatív érzéseket konkrét emberek iránt.

Ő is beszélt Orbánnal a kampányról, Balog odaírta volna, hogy természetesen nem minden migráns terrorista. De a plakátokon szerinte ezt nem is olvashatta senki. Állítja, ami ezeken volt, az tényközlés.

Bayer-romák-kormány

Bayer Zsolt korábban azt mondta a pápáról, hogy egy demens vénember. Erről az a véleménye, hogy mindenki a saját szavaiért felelős elsősorban. Amúgy pedig terméketlen játéknak tartja, hogy kommentálgassa a másik ember gondolatait. De:

Bayer Zsolt evangélikus. Olvassák el, miket mondott Luther Márton a pápáról. Azokhoz képest ezek nagyon szelíd megfogalmazások.

A menekültkérdésre szerinte nincsen keresztény válasz. Úgy látja, amit a szentatya és más egyházak számon kérnek rajtuk, azt nekik elsősorban a cigányok felé kell megvalósítaniuk.

A romák ügye egyszerre teher és lehetőség

– mondta.

A romák helyzete szerinte az elmúlt három évben két szempontot (a korai terhességet és a középfokú beiskolázást) leszámítva javult, ráadásul arányosan jobban, mint a nem roma szegények helyzete.

A köztársasági elnökségről úgy nyilatkozott:

amikor ennek eljön az ideje, az arra illetékesek beszélnek majd a nyilvánosság előtt arról, kit tartanak alkalmasnak köztársasági elnöknek.

Orbán Viktorral 26 éve jó barátok, igaz az utóbbi időben egyre kevésbé van idejük beszélgetni egymással.

Lázár Jánossal való kapcsolatáról elmondta, korábban tényleg volt felhőtlen a viszonyuk, ebben a politikai ciklusban viszont nagyon jól együtt tudnak működni.

Balog a mostani kormányzati működés alapján senkit nem tud elképzelni Orbán Viktor utódának a miniszterelnöki székben.

Egészségügy

Súlyos deficitje az egészségügynek a budapesti kórházak állapota, de ilyen helyzetbe ma Miskolcon, Szolnokon, Pécsen, Kaposváron vagy Szegeden már nem kerülhet az ember. Ezeken a helyeken több százmilliós, sőt milliárdos fejlesztések történtek. Vidéken ma sokkal jobb az egészségügy helyzete.

– nyilatkozta.

Olimpia

Örül a terveknek, mert ennek farvizén olyan fejlesztéseket tudnak megcsinálni, amikre amúgy is szükség lenne.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik