Belföld

Navracsics: eddig sem volt csoportos betelepítés, Brüsszel pedig nem fog üzengetni

navracsics-tibor(4)(1)(960x640).jpg (navracsics tibor, )
navracsics-tibor(4)(1)(960x640).jpg (navracsics tibor, )
Navracsics Tibor uniós biztos szerint az Európai Bizottság (EB) Magyarország belügyének tekinti a kvótareferendumot, ezért nincs is álláspontja az ügyben.

A Népszabadság pénteki számában megjelent interjúban az EB oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa azt mondta, Brüsszel eddig sem üzent vissza, a bizottság eddig sem állt bosszút pedig a népszavazási kampányban elhangzottak meglehetősen személyeskedő kijelentések.

Arra a felvetésre, miszerint a magyar kormány a bosszúállás jelét látja abban, hogy készül egy jelentés az uniós pénzek magyarországi elosztásának pályázati mechanizmusáról, amelynek nyomán el is zárhatják a brüsszeli forrásokat, Navracsics Tibor azt mondta, ez egy régóta folytatódó konzultáció a magyar kormány és az EB között.

Eddig sem lehetett betelepíteni

Abban biztos vagyok, hogy a bizottság részéről nem politikai motivációjúak a kételyek, azaz nincs szó bosszúról

– fogalmazott.

A biztos közölte: Magyarországon kívül több ország is vitatja a kvótarendszert, ezért nem tudja mi lesz annak a sorsa. Hozzátette: a népszavazásnak nem lesz hatása a közösségi jogra, mert a kérdés nem is arra, hanem egy belső döntéshozatali eljárásrendre irányult. Navracsics Tibor megerősítette, eddig sem volt csoportos betelepítés, eddig is a tagállamok döntöttek, ellenükre nem lehetett betelepíteni migránsokat a területükre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik