Belföld

Elárulta a román orvos, miért ölt Nyíregyházán

Megérkeztek az iratok a román hatóságoktól a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségre a gyanú szerint Nyíregyházán gyilkoló orvos  ügyében. “A napokban érkezett hozzánk a több mint 20 oldalas irat Dan S. ügyében, de még tart a lefordításuk. Kértük többek között a férfi kinti bíróságon tett nyilatkozatait, vallomásait, valószínűleg ezek szerepelnek benne” – mondta a Velvetnek Dr. Szilágyi László főügyészségi csoportvezető ügyész.

A férfi ügyvédje Lucian Negrutiu arról beszélt, hogy valóban volt szerelmi kapcsolat a gyilkos és áldozata között. A férfi vallomásából kiemelte, hogy a tüdőgyógyász egyszerűen szerelmi csalódással indokolta a gyilkosság elkövetését. “Védencem elmondása alapján két éven át tartott a szerelmi viszony köztük. Közös jövőt terveztek. Annak is két éve, hogy szakítottak. S. az eltelt évek alatt sem tudott ebbe beletörődni. Nem akarta elengedni az asszonyt, és úgy érezte, képtelen tovább nélküle élni.”

Dan S.-t szeptember elsején vették őrizetbe Kolozsváron. Azóta előzetes letartóztatásban van, csakhogy nem a gyilkosság, hanem két másik bűncselekmény miatt. Jogtalan fegyverviselés és fegyvercsempészet miatt indult ellene eljárás Kolozsváron. Először ezekért a bűncselekményekért kell felelnie.

Ahogy arról beszámoltunk, egy középkorú házaspár vesztette életét egy nyíregyházi családi házban augusztus végén. Úgy tudjuk, közelről lőtték fejbe mindkettőjüket, a fegyveres gyakorlatilag ki akarta végezni őket. A nő a helyszínen belehalt sérüléseibe, férjét a mentők kórházba vitték. Ő a korábbi hírekkel ellentétben – bár életveszélyes állapotban van – túlélte a támadást. A házban volt egy hét év körüli ikerpár is, őket a férfi nem bántotta, de a gyerekek sokkos állapotba kerültek. A tettes a történtek után beült egy szürke kocsiba és elhajtott. A rendőrség néhány órával később felhívást tett közzé, miszerint a férfi, akit keresnek egy román állampolgárságú orvos. A doktor egyébként tüdőgyógyász főorvosként dolgozott Sátoraljaújhelyen.

Olvasói sztorik