Belföld

Milliókért árult információt egy nő a Teréz körúti robbantóról a rendőrség szerint

Eljárás indult jelentős kárt okozó csalás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt egy nő ellen, aki a hatóságok szerint 25 millió forintot kért a Teréz körúti robbantó kilétének felfedéséért. Az ATV arról számolt be, hogy szeptember 30-án állították meg nyomozók egy plázában arra hivatkozva, hogy szigorított biztonsági ellenőrzések vannak országszerte. Miután a papírjait áttanulmányozták, közölték vele, hogy tanúként kívánják meghallgatni egy ügyben, és a közeli rendőrkapitányságra kísérték.

A Nemzeti Nyomozó Iroda öt munkatársa, majd később a helyi rendőrség kollégái összesen 10 órán keresztül kérdezgették az elmúlt napok történéseiről, illetve egy általa jól ismert személy viselkedéséről, szokásairól, képességeiről, kapcsolatairól, ruházatáról és hasonlókról. Csak a meghallgatás negyedik órájában tudta meg, hogy mivel gyanúsítják. Állítólag 2 órával a “begyűjtése” előtt az ő  telefonjáról származó e-mailt kapott az egyik kormányzati sajtós, amelyben a levélíró közli: 25 millió forint ellenében hajlandó információval szolgálni a Teréz körúti merénylet részleteiről.

Hét óra kihallgatás után az NNI munkatársai átadták a hölgyet a helyi rendőröknek, akik rabosították, DNS mintát vettek tőle és további 3 órán keresztül ugyanazokat a kérdéseket tették fel számára, mint a fővárosiak. Ezalatt mindkét telefonját átvizsgálták és lefoglalták. Pár nappal később eredménytelen házkutatást tartottak a lakásán.

A nő e-mail fiókjához két korábbi kapcsolatának is volt hozzáférése. Egyikük a bombamerényletet követő negyedik napon viber üzenetben hívta fel a nő figyelmét a 10 milliós nyomravezetői díjra, ám a nő „elhajtotta”. A lap úgy tudja, az illetőt azóta már ki is hallgatták a nyomozók.  A nő tagadja, hogy bármi köze lenne a szóban forgó e-mail üzenethez, szerinte valaki feltörte a postafiókját.

Mint ismert, a robbantás elkövetőjét már két felvétel alapján keresik, ez utóbbit szombaton tette közzé az ügyészség:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik