Belföld
pedofil (pedofil, )

Felfüggesztették állásából a szexuális erőszakkal vádolt igazgatót

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 10. 06. 14:56

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság azonnal lépett.

A bicskei gyermekotthon igazgatóját azonnal felfüggesztették, az intézményben belső vizsgálatot rendeltek el és feljelentést tettek a rendőrségen. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a gyermekvédelmi gyám jelzése után azonnal lépett, ahogy szeptember 23-án tudomást szerzett a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban történt szexuális zaklatási gyanúról.

A főigazgatóság bármilyen a gyermekek ellen elkövetett bűncselekményt elfogadhatatlannak tart, a gyermekotthonok működtetőjeként mindent megtesz azért, hogy az ilyen eseteket feltárja, megelőzze, a zaklatókat bíróság elé állítsa. A gyermekvédelmi rendszer szigorítása, 2014 óta a független gyermekvédelmi gyámok azonnal intézkedhetnek a gyermekek érdekeit figyelembe véve, a kormányhivatalok évente kötelezően ellenőrzik a gyermekvédelmi ellátórendszert – írták.

A gyermekek elleni szexuális bűncselekmények szigorú büntetését segíti, hogy a  kormány kiemelten megszigorította az ilyen bűncselekmények büntetését a 2013-ban életbe lépett új Büntető Törvénykönyvben.  A főigazgatóság szerint a gyermekek érdekét szolgálja, hogy állami intézmények helyett minél többen nevelőszülőhöz, családiasabb körülmények közé kerüljenek. Év végére a 12 év alattiak több mint 90 százaléka nevelőszülőkhöz kerül, 2019-re befejeződik a gyermekvédelem rendszerében az intézmények megújítása és kiváltása.

Mint korábban megírtuk, megdöbbentő vallomást tett a bicskei gyermekotthon több volt lakója az RTL Klub Házon kívül című műsorának, miután az otthon egyik lakója, egy 18 éves fiú szeptember elején a vonat elé vetette magát. A tragédia másnapján barátja bement a rendőrségre és feljelentést tett szexuális zaklatás miatt. Azt mondta, úgy érezte, ha most nem lépnek, akkor elfogadott lesz, ami történt.

A most 21 éves fiú soha nem ismerte meg szüleit, problémás gyereknek számított, egyedül a gyermekotthon igazgatóját érdekelte, hogy mi van vele. Megbízott benne. 13 éves lehetett, amikor egyszer bement az igazgató irodájába. Ő kulcsra zárta az ajtót, és miközben beszélgettek, többször magához nyúlt. A fiú megijedt a helyzettől, próbált úgy tenni, mintha nem venné észre, de az igazgató odament, benyúlt pólója alá, simogatni kezdte a hátát, a kezét pedig rátette a nemi szervére. A fiú lesütött szemmel bámulta a földet és csinálta, amit az igazgató akart. Aztán rendszer lett ebből. A további megdöbbentő részletek itt.  

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.