Belföld

Felfüggesztették állásából a szexuális erőszakkal vádolt igazgatót

pedofil (pedofil, )
pedofil (pedofil, )
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság azonnal lépett.

A bicskei gyermekotthon igazgatóját azonnal felfüggesztették, az intézményben belső vizsgálatot rendeltek el és feljelentést tettek a rendőrségen. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a gyermekvédelmi gyám jelzése után azonnal lépett, ahogy szeptember 23-án tudomást szerzett a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban történt szexuális zaklatási gyanúról.

A főigazgatóság bármilyen a gyermekek ellen elkövetett bűncselekményt elfogadhatatlannak tart, a gyermekotthonok működtetőjeként mindent megtesz azért, hogy az ilyen eseteket feltárja, megelőzze, a zaklatókat bíróság elé állítsa. A gyermekvédelmi rendszer szigorítása, 2014 óta a független gyermekvédelmi gyámok azonnal intézkedhetnek a gyermekek érdekeit figyelembe véve, a kormányhivatalok évente kötelezően ellenőrzik a gyermekvédelmi ellátórendszert – írták.

A gyermekek elleni szexuális bűncselekmények szigorú büntetését segíti, hogy a  kormány kiemelten megszigorította az ilyen bűncselekmények büntetését a 2013-ban életbe lépett új Büntető Törvénykönyvben.  A főigazgatóság szerint a gyermekek érdekét szolgálja, hogy állami intézmények helyett minél többen nevelőszülőhöz, családiasabb körülmények közé kerüljenek. Év végére a 12 év alattiak több mint 90 százaléka nevelőszülőkhöz kerül, 2019-re befejeződik a gyermekvédelem rendszerében az intézmények megújítása és kiváltása.

Mint korábban megírtuk, megdöbbentő vallomást tett a bicskei gyermekotthon több volt lakója az RTL Klub Házon kívül című műsorának, miután az otthon egyik lakója, egy 18 éves fiú szeptember elején a vonat elé vetette magát. A tragédia másnapján barátja bement a rendőrségre és feljelentést tett szexuális zaklatás miatt. Azt mondta, úgy érezte, ha most nem lépnek, akkor elfogadott lesz, ami történt.

A most 21 éves fiú soha nem ismerte meg szüleit, problémás gyereknek számított, egyedül a gyermekotthon igazgatóját érdekelte, hogy mi van vele. Megbízott benne. 13 éves lehetett, amikor egyszer bement az igazgató irodájába. Ő kulcsra zárta az ajtót, és miközben beszélgettek, többször magához nyúlt. A fiú megijedt a helyzettől, próbált úgy tenni, mintha nem venné észre, de az igazgató odament, benyúlt pólója alá, simogatni kezdte a hátát, a kezét pedig rátette a nemi szervére. A fiú lesütött szemmel bámulta a földet és csinálta, amit az igazgató akart. Aztán rendszer lett ebből. A további megdöbbentő részletek itt.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik