Belföld

Németh Szilárd „gratulált” a Telekomnak a hajléktalan nevére eladott kétszázezer SIM-kártyához

A fideszes politikus szerint magyar bűnözői körök segítették a párizsi és brüsszeli merényleteket végrehajtó terroristákat.

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese arra kérte a kormány nemzetbiztonsági kabinetjét, hogy vizsgálja ki azt az információt, amely szerint terroristákhoz is kerülhetett abból a kétszázezer feltöltős SIM-kártyából, amelyet egy hajléktalan nevére vásároltak szervezett bűnözői körök. Arról a kormánypárti Magyar Idők számolt be, hogy a kártyák egy részét a párizsi és brüsszeli merényleteket végrehajtó terroristasejt tagjai használhatták fel.

Németh kifogásolta a Magyar Telekom reagálását, amely így szólt: nincs azzal kapcsolatban jogszabályi korlátozás, hogy egy ügyfél hány SIM-kártyával rendelkezhet, így ezt a szolgáltatóknak nem is dolguk vizsgálni. A politikus erre így reagált:

Gratulálok. Nem tudom elfogadni a Magyar Telekom hozzáállását ehhez a kérdéshez.

Szerinte a hír megdöbbentő, és nemzetbiztonságilag rendkívül kockázatos. Úgy vélte, magyar bűnelkövetői körök segítették hozzá SIM-kártyákhoz a terroristákat. „Biztonsági rés van a rendszeren, amit meg kell szüntetni” – fogalmazott.

Kijelentette: az ügynek fel kellett volna tűnnie a Magyar Telekomnál, és „minimum egy bejelentést megért volna”. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik