Belföld

Mégsem ismerték fel a Teréz körúti robbantót

Kedden este a Blikk írta meg, hogy felismerték a Teréz körúti robbantót. A bulvárlap értesülései szerint az egyik pénztáros emlékezett az üzletben vásárló férfira és személyleírást is tudott róla adni.

A Népszava ezzel szemben úgy tudja, mindössze arról van szó, hogy a bolt tulajdonosa tanúvallomást tett a rendőrségen.

A lap szerint a halászkalapos férfi valószínűleg italt vásárolt, a robbantás előtt ugyanis a kapualjban mintha meghúzna egy üveget. A rendőrség köreiben állítólag whiskys robbantóként emlegetik a gyanúsítottat.

Névtelen forrásuk szerint a nyomozók nehezményezik, hogy nem emelték meg a nyomravezetői díjat. A rendőrfőkapitány 10 millió forintot tűzött ki, de a belügyminiszter szinte korlátlan összeget engedélyezhet.

A tapasztalatok szerint ugyanis bár nem feltétlen vezet eredményre a kirívóan magas összeg, a sok bejelentés segíthet felderíteni addig megoldatlan bűntetteket.

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, a legfrissebb, hétfői adatok szerint már 430 bejelentés érkezett a rendőrség zöld számára a Teréz körúti robbantással kapcsolatban. Erről a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatta a 24.hu-t. Megkeresésünkre Nagy Andrea közölte azt is, hogy 30 kép- és videófelvételt töltöttek fel az elkövető felkutatása céljából létrehozott oldalra. Ez egyébként száztíz új bejelentést és tizenkét új felvételt jelent a múlt csütörtöki adatokhoz képest. 

Múlt héten több felhívást is közzétettek a hatóságok, a rendőrség például szerdán közölte, hogy létrehozott egy internetes oldalt – fent említettet -, amelyre fel lehet tölteni azokat a felvételeket, amelyek segítik a budapesti robbantás körülményeinek felderítését, illetve az elkövető azonosítását. Vagyis azóta a mobillal, fényképezőgéppel vagy kamerával készült felvételeket online is át lehet adni a rendőrségnek néhány alapvető adat, pontos helyszín és időpont megadása után. Az oldalt a robbantas.bm.gov.hu cím alatt érheti el.

Aznap, valamivel korábban egy ügyészségi felhívás is érkezett, miszerint továbbra is szemtanúk jelentkezését várják. Azt kérték, hogy aki felismeri magát azon a felvételen, amit a rendőrség adott ki hétfőn a robbantásról, jelentkezzen. Egy valakit ki is emeltek, egy nőt, aki “a robbantás előtt pár másodperccel elsétált a rendőrjárőr mellett”. Ő azóta jelentkezett, információnkat az ügyészség is megerősítette. Most egy másik szemtanút keresnek, egy biciklist.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik