Belföld

Autót vert szét, poroltóval támadt a tolószékes férfi Pécsen

Garázdaság , rongálás és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette – ezért emelt vádat az ügyészség egy kerekesszékes férfi ellen, aki szétvert egy autót és rátámadt egy buszsofőrre Pécsen még tavaly ősszel.  Előbbi bűncselekményt Pécs egyik dűlőjében követte el, miután úgy ítélte meg, hogy az egyik ott – egyébként szabályosan – parkoló kocsi az útjában van. Egy faléccel esett neki a járműnek, ütötte a tetejét, az ajtókat és a sárvédőt.

Még ugyanabban a hónapban részegen várakozott egy helyi buszmegállóban, közben szidta és inzultálta a körülötte élvőket. Miután a busz megérkezett, az utasok jelezték a sofőrnek, hogy a saját biztonsága érdekében jobb, ha nem engedi fel a kötekedőt. A vádlott ettől még dühösebb lett, kimászott a kerekesszékből és felkapaszkodott a buszra az első ajtón.  Ekkor a sofőr segítséget kért a központtól, de miután ezt a vádlott meghallotta, felvette a járművön lévő poroltót és fújni kezdte a sofőrt, méghozzá az arcát. Mindezt addig folytatta, míg a palack ki nem ürült teljesen.

A Baranya Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatásából kiderül az is, hogy a férfi összesen 300 ezer forint kárt okozott a rongálással.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik