Belföld

Kétfarkú Kutya Párt: A jelenlegi pártokkal nem tudunk összefogni

Azt olvasom, hogy már nem az egyetlen vállaltan viccpárt a Kétfarkú. Mi történt?

Mi inkább vicceseket mondunk, és mindenki döntse el, hogy az vicc, vagy komoly. Most ez a kampány komoly dolog volt, attól függetlenül, hogy viccesek voltak a plakátok. De meg fog maradni az, amit eddig csináltunk. Ígéreteink jellege, karakterisztikája nem változik. A városfelújítós dolgok, amit csinálunk egy ideje viszont nemcsak viccesek, hanem hasznosak is.

Ok, akkor 2018-ban indulnak a parlamenti választáson.

Persze! Ezért csinál az ember pártot. Sőt most már van egy erős passzivista hálózatunk, már országosan is. Elkezdjük a klubokat vidéken is, aztán meglátjuk, mire megyünk. Bevallom, nekem nem a parlament a legfontosabb, hanem az, hogy vasárnap kiderült, van rengeteg ember az országban, aki szeretne valamit csinálni. Nekik kell megteremteni a lehetőséget, hogy ne csak plakátozni tudjanak, hanem akár a városuk szépítésén, viccesítésén is dolgozhassanak.

Fotó: Neményi Márton
Fotó: Neményi Márton

„Nem szeretnénk beleesni abba a hibába, hogy – a többi párthoz hasonlóan – mi is fűt-fát ígérünk”, mondta.  Azt hiszem, most ment el 2018. Nem az a program, hogy bármit megígérnek?

Ajaj! Akkor ez félrement az interjúban. Én arra gondoltam, hogy olyan földhözragadt dolgokat, mint amit a többi párt ígér, nem szeretnénk.

Jó, de mi a program? Az “örök élet és még 5 év” tartja még magát?

Igen, persze. Amit eddig megígértünk, azt bármikor megígérjük újra.

Korábban azt mondta nekünk, hogy fél a kampánytámogatástól, és gondolkodnak, hogyan lehetne azt a pénzt jó célra elkölteni. Repülőjegy a Bahamákra, vagy új pad a városban? Hol tart az ötletelés?

Ha kapunk kampánytámogatást, akkor azt nyilván arra fogjuk költeni, hogy elutazunk néhány hónapra. A saját kampányunkat pedig továbbra is közösségi finanszírozással szeretnénk csinálni. Az nem vicces, hogy olyan emberek pénzéből kampányolunk, akik azt nem nekünk adták. A hivatalos, állami támogatást, ha lesz, biztosan nem kérjük, és nem akarjuk plakátokra költeni.

Fotó: Neményi Márton
Fotó: Neményi Márton

Mikor lesz nyilvános a kampányköltés?

A héten nyilvánosságra hozzuk, hogy ki mennyit adott nekünk, persze csak monogrammal, mert a többi banktitok. Azt is kitesszük a honlapunkra, hogy mire költöttünk, számlákkal. Ezeknek a költségeknek a nagy része nyomtatás, meg plakáthely-bérlés, illetve három luxusjacht, meg ragasztó és ecset.

Jelenleg úgy tűnik, egyedül nem fog menni a kormányalakítás. Esetleg egy jó baloldali összefogás, vagy egy Kovács-Vona tandem, esetleg egy Kétfarkú-Szél kaland? 

A Magyarországon jelenleg létező pártokkal nem tudunk összefogni, de van még egy csomó egyéb párt az univerzumban, mint a szíriuszi sörpárt és sorolhatnám még. Velük természetesen tervezzük az együttműködést. Hogy magyarországi pártok is benne legyenek egy ilyen koalícióban, ahhoz még létre kell hoznunk néhányat. Korábban akartuk is az Elnézést ez mégsem egy Kétfarkú Kutya Pártot bejegyeztetni, amire lehet, hogy most sort is kerítünk, hogy többségünk lehessen és kormányt alakíthassunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik