Budapest, 2016. augusztus 22.
Trócsányi László igazságügyi miniszter beszédet mond a totalitárius diktatúrák áldozatai európai emléknapjának előestéjén a Gulág áldozatainak emlékművénél rendezett megemlékezésen Budapesten, a Honvéd téren 2016. augusztus 22-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Belföld

Egy miniszter is kimondta: érvénytelen a népszavazás

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2016. 10. 04. 09:30

Szabó Tímea PM-es politikus még a népszavazás előtt feltette a kérdést Trócsányi miniszternek, hogy egy esetleges eredményes referendum után miről fog határozni az Országgyűlés, „figyelembe véve a Kúria és a kormány eltérő jogértelmezését a kérdést illetően.”

Az igazságügyi miniszter azzal kezdte a válaszát, hogy érvényes és eredményes népszavazás esetén az Országgyűlés köteles törvényt alkotni 180 napon belül a kérdést illetően, de

tekintettel arra, hogy a 2016. október 2-i országos népszavazás az adatok 99,98%-os feldolgozottsága alapján érvénytelen lett, így a Képvisel ő Asszony kérdése a népszavazásról szóló törvényben foglaltak alapján okafogyottá vált.

De mivel Orbán arról beszélt, hogy alkotmánymódosítást tervez a kérdésben, minisztere elmondta, vizsgálják ennek a lehetőségeit.

Trócsányi előtt Hollik Istvánnak csak sokadik nekifutásra sikerült elismernie, hogy a népszavazás érvénytelen lett.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. április 9.
Rendőrök és tiltakozók a Parlament előtti Kossuth Lajos téren 2017. április 9-én. Az Oktatási szabadságot csoport Szabad ország, szabad CEU, szabad gondolat! címmel meghirdetett demonstrációja után többen a Parlament előtt maradtak. A demonstráción a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény április 4-i módosítása ellen tiltakoztak, amely szerintük ellehetetleníti a Közép-európai Egyetem (CEU) magyarországi működését. Ezért arra kérik Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az elfogadott törvényt.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.