Belföld

Orbán nem tud veszíteni

Nem mi mondjuk, a felesége árulta el.

Az Orbán család magánéletébe avatta be olvasóit két éve a Story magazin. Akkor Lévai Anikó elárulta, hogy a kormányfő még neki sem hagyja, hogy legyőzze. Ha együtt futnak, végig úgy tesz, mintha megfulladna, a végén kezd sprintelni, és persze le is hagyja. A kormányfő már felnőttként tanult meg síelni, amikor egy síversenyen Anikó asszony után csak második lett, az eredményhirdetésre elintézte, hogy külön férfi és női kategória legyen.

Amíg éhes, ne kérj tőle semmit! Ulti közben ne zavard! Ha kikap a csapata, kezeljük a lehető legnagyobb tapintattal”

Mindez onnan jutott eszünkbe, hogy a kormányfő a Katolikus Rádióban gyakorlatilag beismerte, teljesen mindegy, hányan mennek el a népszavazásra. Annak inkább érzelmi jelentősége van, nem politikai.

Ha már érzelmek

Ahogy a magyar férfiakat általában, engem sem tanítottak meg gyerekként, hogy ügyesen fejezzem ki az érzelmeimet.  (Orbán Viktor, 2015. 04. 23)

Az eredménynél szerinte fontosabb az odáig vezető út, vagyis a kampány, amellyel a Fidesz már mindenképpen nyert. Ráadásul a síversennyel ellentétben most ő hirdet eredményt, hiszen azt mondta, aki nem megy el szavazni, rábízza a döntést a többiekre, vagyis a bojkott nem számít.  

Az ő csapata nem kaphat ki

Szerinte az ember szeret olyan közösséghez tartozni, amelynek tagjai tudják, mi fontos és mi nem, és amikor fontos ügyről van szó, képesek egyszerre mozdulni.

Orbán arra is felkészült, hogy az emberek többsége nem mozdul. Azt mondta: politikai értelemben nincs jelentősége a részvételnek. Ha a magyar nép egyértelművé tette mit akar, vagy mit nem akar, akkor ennek érvényt kell szerezni Brüsszelben, mert egy demokráciában súlya van, ha az emberek mondanak valamit.

A népszavazás eredménye még kétséges, de utána stílusváltás jöhet. Több kényes, a kormány által is súlyosnak ítélt uniós eljárás van folyamatban Magyarország ellen, de a legfontosabbaknál német segítség jöhet. Cserébe a kormány a népszavazás után stílust vált, mert az Orbán Viktor által képviselt menekültpolitika veszélyes lehet Angela Merkelre. Október 2-a után a kormány ezért visszavesz a menekültellenes retorikából, konstruktívabb lesz az EU-t érintő kérdésekben is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik