Belföld

Olimpiai szomszéd ronthatja Simicska nyugalmát

Nem csak a bovdenek fognak feszülni a Hármashatár-hegyen, ha megépül az erdő csendjét tönkreverő bringapálya. Ugyanis Simicska háza mellett vezethet a nyomvonal.

Szerdán úgy döntött a Fővárosi Közgyűlés, hogy ideje lenne megépíteni a még el sem nyert olimpiára a mountainbike-pályát. A hegyibringások versenykörét ráadásul a Hármashatár-hegyre, annak is a Pesthidegkút felőli oldalára építenék,

ami azt jelenti a Blikk szerint, hogy az Simicska Lajos portája mellett vezetne el.

Ezzel nincs vége a sztorinak, ugyanis az egykori Orbán-kegyenc, most már Orbán-ellenfél Simicska a szomszédba egy nagy épületet is kap majd a tervek szerint, a közeli rétre parkolók kerülnének, az erdei bicikliútból pedig autóút válna. Ezzel az erdő csendjét és nyugalmát is gajra vágnák, ráadásul ez természetvédelmi terület.

A Blikk kereste a fővárost, de az olimpiáért felelős kormánybiztoshoz továbbították a kérdést. Simicska Lajos nem akart nyilatkozni, de a fia, Ádám igen. Ezt mondta:

Teljesen érthetetlen, hogy erre a természetvédelmi területre terveznek egy sportpályát. A környéken lakókat zavarná, s biztosan fel lesznek háborodva.

A lap emlékeztet rá, hogy a fővárossal a Simicska-tulajdon Mahir hirdetőoszlopainak rapid eltávolítása után tört ki a vállalkozó háborúja.

A hegyikerékpáros dologhoz még annyit hozzá lehet tenni amúgy, hogy az előző olimpiák alapján nem a mountainbike lesz az a sportág, ami hosszú ideig nagy forgalmat okoz majd: egy-egy nap alatt le szokták nyomni a futamokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik