Belföld

Teréz körúti robbantás: profi szakember elemzi a robbantóról készült képeket

A Bors információi szerint a Teréz körúti robbantás utáni nyomozásba olyan szakembert is bevontak, aki elkészíti az elkövető jellemrajzát, aminek segítségével a rendőrség számára fontos tulajdonságok, szokások is kiderülhetnek.

A profilozó kockáról kockára elemzi a robbantóról előkerült felvételeket.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint kiemelt életellenes ügyekben szokás ilyen szakembert bevonni. Azt nem tudni, magyar vagy külföldi profilozóról van-e szó.

A szóvivő szerint nem kizárt, hogy a következő napokban újabb, élesebb képet tesznek közzé a robbantóról. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy a képek élesebbé és értékelhetőbbé váljanak.

Csütörtök délutánig 320 bejelentés érkezett a lakosságtól a rendőrség zöld számára, illetve 160 kamerafelvételt is lefoglaltak. Az oldalra, amit az elkövető felkutatása miatt hoztak létre, 18 videót és képet töltöttek fel.

Megtaláltuk a hajléktalant, aki rendszeresen ott aludt a szombati robbantással megrongált Teréz körúti épület előtt, a 24.hu-nak elárult néhány részletet a robbantásról.

[central_CentralTagComponentWidget title=”Robbanás Budapesten” tag_select=”-1″ tag_id=”155903″ category_id=”” item_limit=”5″ hide_lead=”true” show_image=”true”]

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik