Belföld

Bokros Lajos büntetőfeljelentést tett a miniszterelnök levele miatt

Azokkal van baj, amiket a külföldi magyaroknak küldtek.

Bokros Lajos, aki mostanság a Modern Magyarország Mozgalom elnökeként igyekszik jelen lenni a politikai életben, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést személyes adattal való visszaélés, hivatali visszaélés, valamint közfeladati helyzettel visszaélés bűntette miatt.

Az apropót az adta, hogy sok külföldön élő magyar állampolgár kapott „Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke” fejlécű, „Kedves Honfitársam!” megszólítású levelet külföldi lakcímére. Csak az a gond, hogy azok is, akik nem adták meg címüket a magyar hivataloknak, vagy külön nyilatkozatban jelezték, hogy nem szeretnének oda kapni semmit.

Bokros emlékeztet, hogy a Kúria csütörtökön kelt határozata egyértelműen kimondta, hogy a személyes adatnak minősülő nevek és lakcímek felhasználása jogosulatlanul történt, és az érintetteken túl jelentős érdeksérelmet okozott azoknak a pártoknak is, akik nem használhatják ezt az adatbázist kampánycélra.

A Bokros vezette mozgalom közölte: elvárják, hogy „a bűncselekményeket elkövető személyt/személyeket mielőbb megtalálják és a felelősségre vonást kezdeményezzék”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik