Belföld

Több száz bejelentés érkezett a Teréz körúti robbantással kapcsolatban

Ez idáig 320 bejelentés érkezett a rendőrség zöld számára a Teréz körúti robbantással kapcsolatban – derült ki a Központi Nyomozó Főügyészség 24.hu-nak küldött válaszleveléből. Nagy Andrea tájékoztatott arról is, hogy mostanáig összesen tizennyolc videót töltöttek fel arra az oldalra, amelyet az elkövető felkutatásának céljából hoztak létre.

„A bejelentések ellenőrzése és a felvételek elemzése – a rendőrséggel együttműködve – folyamatosan zajlik.”

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrség szerdán közölte, hogy a Belügyminisztérium létrehozott egy internetes oldalt, amelyre fel lehet tölteni azokat a felvételeket, amelyek segítik budapesti robbantás körülményeinek felderítését, illetve az elkövető azonosítását”. Vagyis már a mobillal, fényképezőképpel vagy kamerával készült felvételeket online is át lehet adni a rendőrségnek néhány alapvető adat, pontos helyszín és időpont megadása után. Az oldalt a robbantas.bm.gov.hu cím alatt érheti el.

Szerda délelőtt ügyészségi felhívás is érkezett, miszerint továbbra is szemtanúk jelentkezését várják. Azt kérték, hogy aki felismeri magát azon a felvételen, amit a rendőrség adott ki hétfőn a robbantásról, jelentkezzen. Egy valakit ki is emeltek, egy nőt, aki “a robbantás előtt pár másodperccel elsétált a rendőrjárőr mellett”. Úgy tudjuk, ő azóta jelentkezett.

Olvasói sztorik