Belföld

Gyanús csomag miatt lezárták a Margit hidat

Gyanús csomagot találtak csütörtökön a Margit hídnál – erősítette meg a rendőrség. Az országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatása szerint a Készenléti rendőrség tűzszerészei indultak el a helyszínre.

gyanús csomag a margit hídnál

Az intézkedés idejére a Margit hidat lezárták.

gyanús csomag a margid hídnál

A Budapesti közlekedési Központ Facebook-oldalán közölte, hogy lezárták a Margit hidat, illetve, hogy emiatt a Nagykörúton,a Margit körúton és az Árpád fejedelem útján, valamint a Bem rakparton és az alsó rakpartokon kell torlódásra számítani.  A 4-es és a 6-os villamosokat a Margit híd, budai hídfő H és az Oktogon M között leállították.

Nem sokkal később a rendőrség már arról tájékoztatott, hogy a tűzszerészek robbanóanyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak. A hidat azóta megnyitották, de a BKK szerint egy ideig torlódásra kell számítani.

A napokban több gazdátlan csomag is riadalmat okozott a fővárosban. Kedd délelőtt a Liszt Ferenc téren kellet intézkedni, reggel pedig a Teréz körúton volt zár egy elhagyott hátizsák miatt. Az autóforgalmat leállították, a 4-es 6-os nem közlekedett, pótlóbuszok nem indultak helyettük. De tűzszerészek dolgoztak az Arany János utcánál, este a Hungária körútnál is.

Hétfőn a Vas utcában találtak egy gazdátlan bőröndöt, akkor a lezárás lényegesen kisebb területet érintett, körülbelül fél utcát. Az egyébként üres csomagot egy kuka mellé tette le valaki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik