Belföld

Pukli István kilépett a Tanítanék Mozgalomból

Szerinte árt a mozgalomnak, ha olyan megosztó kérdésben foglalnak állást, mint a menekültügy.

Nem vagyok a baloldal messiása

ezt mondta a Magyar Nemzetnek Pukli István, aki a lapnak adott interjúban bejelentette: kiszáll a Tanítanék Mozgalomból. Ettől függetlenül tovább akar dolgozni az oktatás ügyéért.

Korábban arról volt szó, hogy ősszel „radikális üzemmódra” vált a mozgalom, aminek egyelőre nincs nyoma. Pukli azt mondta, menet közben is próbálta hangoztatni, hogy ne a Tanítanék Mozgalomtól várják, hogy megbuktatják az Orbán-kormányt, a mozgalom célja az oktatási rendszer megreformálása és újjáépítése az alapoktól. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója úgy látja, ha a miniszterelnök nem hajlandó megreformálni az oktatást úgy, ahogyan az szükséges volna, annak törvényszerű következménye lesz, hogy el fog bukni.

Pukli szerint nem jó irány, hogy a Tanítanék Mozgalom csatlakozott ahhoz a szeptember 30-i megmozduláshoz, amely a menedékkérők mellett áll ki. Szerinte teljesen mindegy, hogy magánemberként ki mit gondol a kérdésről, de ha szervezetként kiállnak egy ilyen átpolitizált, rendkívül megosztó ügy mögött, rengeteg támogatót veszíthet a mozgalom, és az emberek kihátrálnak az oktatás ügye mögül. Amiatt viszont nem tiltakozott, hogy az egészségügy mellett vagy a Liget-projekt ellen kiálljanak, mert ez nem olyan megosztó, és nem veszélyezteti a mozgalom létét.

Pukli azt mondta, ő volt az egyetlen, aki nem szavazta meg, hogy a pénteki demonstrációhoz csatlakozzanak, ezért döntött úgy, hogy a sorozatos félreértések, valamint a „másként gondolkodás kapcsán” nem biztos, hogy jó lenne hosszú távon, ha továbbra is az ő nevével kötnék össze a mozgalmat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik