Belföld

Nő is lehet a budapesti robbantó?

Hétfőn tette közzé a Teréz körúti robbantóról készült felvételeket a rendőrség, a hivatalos honlapon elérhető személyleírásban pedig továbbra is határozottan egy férfiről írnak.

az ismeretlen férfi körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év körüli, aki az elkövetéskor világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt.

A hvg.hu megkereste az ügyben nyomozó Központ Nyomozó Főügyészség, ahonnan azt a választ kapták,

főügyészségünk mai napon kiadott felhívásból kitűnik, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség az elkövető nemét nem jelölte meg.

Ez még semmit nem jelent, ugyanakkor érdekes, hogy a KNYF nem kívánja meghatározni a támadó nemét, ahogy azt korábban a rendőrség tette.

Amit tudunk

Szerdán kiengedték az intenzív osztályról a robbantásban megsérült rendőrnőt is. A fiatal egyenruhás állapota folyamatosan javul, ahogy kollégájáé is. A 24.hu úgy tudja, ennek ellenére még továbbra sem tudták őt kihallgatni a történtekkel kapcsolatban. A detonációban megsérült másik járőrt már kedden levitték az intenzívről.

Ahogy arról beszámoltunk, nem sokkal fél 11 után történt a detonáció a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben. Az első értesülések szerint egy üzlethelyiségben volt robbanás, a későbbi meg nem erősített információk azonban már arról szóltak, hogy bolton kívül, a kirakatnál történt a detonáció. Percek alatt özönlötték el rendőrök a helyszínt, és a számuk a következő órákban csak nőtt, kisbuszok érkeztek, tűzszerészek jöttek, készenlétisek de még terrorelhárítók is.

Papp Károly, országos rendőrfőkapitány vasárnap este azt mondta, ki akarták végezni a rendőreit. Egy fiatalembert keresnek és tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki érdemi információval segíti a nyomozást.

Az ügyészség szerda délelőtt azt közölte, továbbra is szemtanúk jelentkezését várják. Azt kérték, hogy aki felismeri magát azon a felvételen, amit a rendőrség adott ki hétfőn a robbantásról, jelentkezzen. Pár órával később jelentkezett is.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik