Belföld

Gyanús csomag miatt vonultak tűzszerészek a Délihez

Tuzszereszek(960x640)(6).jpg (Array)
Tuzszereszek(960x640)(6).jpg (Array)

Gyanús csomagot találtak a Déli pályaudvarnál szerdán – erősítette meg a rendőrség. Csillag Melindától, az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának sajtóügyeletesétől megtudtuk, a Készenléti Rendőrség tűzszerészei már átvizsgálták a táskát, de robbanóanyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak.

A napokban több gazdátlan csomag is riadalmat okozott a fővárosban. Kedd délelőtt a Liszt Ferenc téren kellet intézkedni, reggel pedig a Teréz körúton volt zár egy elhagyott hátizsák miatt. Az autóforgalmat leállították, a 4-es 6-os nem közlekedett, pótlóbuszok nem indultak helyettük. Hétfőn a Vas utcában találtak egy gazdátlan bőröndöt, akkor a lezárás lényegesen kisebb területet érintett, körülbelül fél utcát. Az egyébként üres csomagot egy kuka mellé tette le valaki.

A Teréz körút Király utcai kereszteződésében szombaton 22 óra 36 perckor robbant bomba, egy házi készítésű szerkezet. Percek alatt özönlötték el rendőrök a helyszínt, és a számuk a következő órákban csak nőtt, kisbuszok érkeztek, tűzszerészek jöttek, készenlétisek, de még terrorelhárítók is. Két rendőr sérült meg, egyikük életveszélyesen, társa pedig súlyosan. Papp Károly, országos rendőrfőkapitány vasárnap este azt mondta, ki akarták végezni a rendőreit. Egy fiatalembert keresnek és tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki érdemi információval segíti a nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik