Belföld

Elítélték a zárkatársaikat erőszakoló fiatalokat Debrecenben

A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét azoknak a fiataloknak az ügyében, akik többször megerőszakolták, orális szexre kényszerítették zárkatársaikat. Négy embert vádoltak meg, kettő esetében a Miskolci Törvényszék márciusi döntése emelkedett jogerőre. Egyikükről ugyan fellebbezett, de visszavonta azt. Ez most, az ítélőtábla tájékoztatásából derült csak ki.  Tavasszal az elsőrendű vádlottat nyolc, társait pedig három, hat illetve egy év szabadságvesztésre – fiatalkorúak börtön-illetve fogházbüntetésére – ítélték.

Az elsőrendű vádlott büntetése nem változott, az ítélőtábla azonban – ahogy a harmadrendű vádlott esetében is – kétrendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntetténél a társtettességet mellőzte. Előbbi fiatal kapsán megállapították, hogy különös visszaesőnek számít. A harmadrendű vádlott pedig hat hónapot fog ülni, méghozzá fogházban. A tábla egyebekben helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét.

A bíróság megállapítása szerint az első- a másod- és a harmadrendű vádlott 2014 áprilisában került egy zárkába két kiskorúval a borsodi fiatalkorúak börtönében, ahol négy napon keresztül bántalmazták, szexuálisan kihasználták, megfélemlítették, megalázták őket. Összességében az  egyik  gyerek  a  folyamatos  bántalmazások  és fenyegetések  hatására  az elsőrendű vádlottat egy  alkalommal  análisan, és  legalább  négy alkalommal orálisan elégítette ki, a másodrendűt legalább egyszer orálisan és háromszor análisan, a harmadrendűt pedig legalább ötször orálisan. A másik kiskorú legalább kétszer kielégítette orálisan az első-a másod- és a harmadrendű vádlottat is. Mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek. A bíróság szerint a gyerekek a bántalmazásoktól való  félelmükben a vádlottak minden kívánságát teljesítették, többek között odaadták nekik étkezési pótlékaikat, takarították a zárkát és mosták a ruháikat is.

2014 júniusában az első és a negyedrendű vádlott egy héten át gyötört egy másik fiatalt, folyamatosan verték és megalázták. Kiszemeltjük annyira félt, hogy szintén mindent megcsinált, amit kértek tőle „A  sértett félelmében  minden  mosási,  takarítási  feladatot  elvégzett  a  zárkában, átadta a cipőjét IV.r. vádlottnak. I.r. vádlott utasítására még csótányt is evett” – áll a korábbi bírósági tájékoztatásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik