Belföld

Videón a Teréz körúti robbantás

A feltételezett robbantóról készült fotók után videót is közzétett a rendőrség. A 18 perces felvételen látszik, hogy többen elsétáltak a bolt előtt a detonáció előtt. A videó végén feltűnik a két rendőr is, illetve,  ahogy működésbe lép az üzlet előtt hagyott szerkezet.

Ahogy arról beszámoltunk, nem sokkal fél 11 után történt a detonáció a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben. Az első értesülések szerint egy üzlethelyiségben volt robbanás, a későbbi meg nem erősített információk azonban már arról szóltak, hogy bolton kívül, a kirakatnál történt a detonáció. Percek alatt özönlötték el rendőrök a helyszínt, és a számuk a következő órákban csak nőtt, kisbuszok érkeztek, tűzszerészek jöttek, készenlétisek de még terrorelhárítók is.

Papp Károly, országos rendőrfőkapitány vasárnap este azt mondta, ki akarták végezni a rendőreit. Egy fiatalembert keresnek és tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki érdemi információval segíti a nyomozást.

A nemzetbiztonsági és rendészeti bizottság hétfő reggel tartott ülést a Képviselőházban. Az elnök  kijelentette, minden kétséget kizáróan, célzottan a rendőrök életének kioltása volt a cél, azt viszont nem árulta el, hogy miből következtetnek erre. Az indítékokat keresi a rendőrség, de az ideológiai, dzsihádista háttér az kevéssé valószínűsíthető Molnár Zsolt közlései szerint.

A hvg.hu hétfőn arról írt, hogy a támadással összefüggésbe hozható gyanús alak már a robbanás előtt 20-30 perccel a helyszínen volt. Az üzlethelyiség előtt lerakott egy táskát, majd mellette várakozott. Egy beugróból figyelte a rendőröket, és miután megtörtént a detonáció, lassan indult el, még át is lépett rajtuk.

Az ismeretlen támadóról több képet is nyilvánosságra hoztak, ez az egyik:

teréz körúti robbantó

 

Olvasói sztorik