Belföld

Rogán: „Migránsokat kaphatnak az európaiak karácsonyra”

A miniszter szerint a veszély nagyobb, mint gondolnánk.

Rogán Antal a Magyar Hírlapnak azt mondja, a baloldal kettős beszédet folytat. Azok a baloldali pártok (MSZP, DK, PM) mondják, hogy  nem kell elmenni a népszavazásra, amelyek az Európai Bizottság összes, kvótával kapcsolatos döntését támogatták.

Valójában a népszavazáson igennel szavaznának, elvennék az ország döntési jogát afölött, hogy kikkel éljünk együtt hazánkban. Ők ezt a jogot átadnák Brüsszelnek, tehát ismét a saját választóik és a nemzeti érdekeink ellen politizálnak.

A baloldal idehaza ezt nem vállalja fel, mert tudja, ezt választói elutasítják. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter nemzetközi példákat hoz, amikor arról kérdezik, tudják-e a magyarok, hogy a menekülteket nem táborokban, hanem településeken kellene szétosztani.

Így minden magyar településre jutna belőlük, ha bevezetnék a kötelező betelepítést. A veszély nagyobb, mint gondolnánk. Az Európai Parlament ugyanis októberben megkezdi a kvótacsomag tárgyalását, és a parlament az előző héten hozott olyan határozatot, amely szerint szeretnék, ha december elsejével megkezdenék a tagországokban alkalmazni a kvótát. Ha ebből tényleg valóság lesz, az európai emberek karácsonyfája alá meglepetésként néhány migráns is érkezhet.

Nekik már a 3 millió is kötelező, de…

Ennek a kormánynak már az is kötelező érvényű lesz, ha a referendumon lesz hárommillió nem szavazat, de ez már nem érvényes egy következő kormányra, ezért fontos, hogy meglegyen a több mint négymillió nem voks.

Ha nem lesz meggyőző erejű ez a népszavazás, akkor 2018-ig bizonyosan fennmarad a vita.

Ha a baloldal véletlenül kormányra jutna, engedne Brüsszel migrációs politikájának – jósolja a miniszter és nem is érti, hogy a népszavazás miért készítené elő az unióból való kilépést.

Brüsszelnek számtalan jó döntése van, de a rossz határozatokkal szemben az embereknek ki kell valahogy nyilvánítaniuk a véleményüket. (…) Brüsszelben változásra van szükség, a bizottságnak vissza kellene vonulnia, és a meghatározó kérdésekben – ahogy korábban is – az Európai Tanácsban a közvetlen választás útján hatalomra került nemzeti kormány- és államfőknek kellene döntéseket hozniuk.

Rogán Antal bölcsnek nevezi a magyarokat, akiknek a többsége támogatja az EU- tagságot, de arra is emlékeztet, hogy nem vagyunk Brüsszel alárendeltjei.

Amikor uniós tagország lettünk, a nemzetek Európájába nyertünk bebocsátást, ahol szuverén nemzetek hoznak döntéseket, amelyeket Brüsszel végrehajt, nem pedig az unió központjából mondják meg a nemzeteknek, hogy mit tegyenek.

A no-go zónáktól a háborúig

Brüsszel fordítva gondolkodik, ezért lépett ki Nagy-Britannia az EU-ból. A miniszter azt mondja, korábban született határozat az önkéntes befogadásról, 120 ezer ember európai elhelyezéséről, a migránsok családegyesítéséről. Kitér arra is, hogy csak azok nem beszélnek a  bevándorlás és a terrorveszély kapcsolatáról akik a politikai korrektségnek rendelik alá nyilatkozataikat.

Mi viszont azt mondjuk, hogy őszintén kell beszélni a migráció következményeiről. Nyugat-Euró­pában már a hetvenes években megkezdődött a folyamat, mára kiderült, hogy sikertelen volt. Megnőtt a terrorveszély, no-go zónák, tehát a bevándorlók által tömbben lakott városrészek alakultak ki, a közbiztonság is romlott.

Rogán úgy látja, ha ez így megy tovább, Euró­pa hamarosan háborút fog vívni a terroristákkal, egyre több lehet a terrorakció, mert a migránsokkal sok potenciális terrorista is érkezett. Helyesnek tartja, hogy a magyar rendőrség vezetői nyugtatják az embereket,

de szembe kell néznünk azzal, hogy nálunk is bármikor lehet valamilyen terrorcselekmény. Brüsszel a korlátlan, ellenőrizetlen bevándorlás támogatásával, majd a kötelező szétosztási kvótával egyszerre ránk terhelte a terrorveszély lehetőségét.

A Fidesz nemcsak a kvótát ellenzi, hanem az unió egész bevándorláspolitikáját is. Azt szeretné, hogy ne jöjjön egy migráns se, erősítsék meg a külső határokat, akik illegálisan Euró­pába jöttek, azokat vigyék el a kontinensen kívüli menekülttáborokba, amelyekben emberhez méltó körülményeket kell teremteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik