Belföld

Még mindig intenzív osztályon a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök

Még mindig intenzív osztályon ápolják azt a két rendőrt, akik megsérültek a szombat esti, Teréz körúti robbantásban. Állapotuk továbbra is stabil, de egyelőre minimális a javulás – értesült a 24.hu.

A szombat esti támadás után még azt lehetett tudni, hogy két súlyos sérültet vittek el a mentők a helyszínről, ám vasárnap estére kiderült, egyikük állapota életveszélyes.

A rendőrség vasárnap este azt közölte, hogy a két fiatal az elszenvedett sérüléseikhez képest jól van, állapotuk kielégítő, stabil. A 23 éves törzsőrmester nő életveszélyes, a 26 éves férfi törzsőrmester súlyos sérüléseket szenvedett. Mindketten műtéten estek át.

Még az este folyamán terjedni kezdett a hír a közösségi médiában, hogy a járőröknek vérre van szükségük. Ezt a rendőrség szinte azonnal cáfolta.

Ahogy arról beszámoltunk, nem sokkal fél 11 után történt a detonáció a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben. Az első értesülések szerint egy üzlethelyiségben volt robbanás, a későbbi meg nem erősített információk azonban már arról szóltak, hogy bolton kívül, a kirakatnál történt a detonáció. Percek alatt özönlötték el rendőrök a helyszínt, és a számuk a következő órákban csak nőtt, kisbuszok érkeztek, tűzszerészek jöttek, készenlétisek de még terrorelhárítók is.

Budapest, 2016. szeptember 25. Rendõrök gyülekeznek 2016. szeptember 25-én a fõvárosi Király utca és a Teréz körút keresztezõdésénél, ahol ismeretlen eredetû robbanás történt 24-én késõ este az egyik földszinti üzlethelyiségben. Az elsõdleges információk szerint két ember megsérült, a mentõk kórházba szállították õket. A rendõrség körbezárta a környéket, vizsgálják a robbanás körülményeit. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Papp Károly, országos rendőrfőkapitány vasárnap este azt mondta, ki akarták végezni a rendőreit. Egy fiatalembert keresnek és tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki érdemi információval segíti a nyomozást.

A nemzetbiztonsági és rendészeti bizottság hétfő reggel tartott ülést a Képviselőházban. Az elnök  kijelentette, minden kétséget kizáróan, célzottan a rendőrök életének kioltása volt a cél, azt viszont nem árulta el, hogy miből következtetnek erre. Az indítékokat keresi a rendőrség, de az ideológiai, dzsihádista háttér az kevéssé valószínűsíthető Molnár Zsolt közlései szerint.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik