Belföld

Körúti robbantás: csodálkozik a feljelentéseiről ismert Fidesz-tag

Kétszer is meglepődött.

Tényi István először azon lepődött meg, hogy a BRFK most milyen gyorsan reagált bejelentésére. Utána meg azon, hogy – a tegnapi sajtótájékoztató után – miért az NNI vezetőjének továbbították feljelentését, ha a Központi Nyomozó Főügyészség jár el az ügyben, bár – mint szerkesztőségünknek írta – elképzelhetőnek tartja, hogy több bűncselekmény is történt, hiszen a közveszély okozása mellett robbanóanyaggal, robbantószerrel való visszaélés is felmerülhet.

Tényi Istvánt hétfőn tájékoztatta arról a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy az ismeretlen tettes ellen közveszély okozása miatt tett bejelentését a Készenléti rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjének továbbították.

Tegnap az országos rendőrfőkapitány egyébként már jelezte, hogy a robbantás miatt lefoglalt 145 kamerafelvétel kiértékelését a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ munkatársaival együtt végzik, de a rendőrség szorosan együttműködik a Terrorelhárítási Központtal, a polgári titkosszolgálatokkal és a Nemzeti Védelmi Szolgálattal is. A Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörét az alapozhatja meg, hogy szolgálatukat teljesítő rendőrök sérelmére követték el a bűncselekményt..

[central_CentralTagComponentWidget title=”Robbanás Budapesten” tag_select=”-1″ tag_id=”155903″ category_id=”” item_limit=”5″ hide_lead=”true” show_image=”true”]

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik