Belföld

Ez a férfi robbanthatott a Teréz körúton – fotók, videó

Fotókat tett közzé a rendőrség a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjéről hétfő délután. Azt írták, elemezték és feljavították a kamerafelvételek minőségét. Őt keresik:

Galéria
Forrás: police.hu

Időközben egy videó is kikerült a rendőrség oldalára, ezen a robbantás látható, illetve az azt megelőző 18 perc:

Mint ismert, 22 óra 36 perckor robbant a házi készítésű szerkezet a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben, egy üzletnél. Percek alatt özönlötték el rendőrök a helyszínt, és a számuk a következő órákban csak nőtt, kisbuszok érkeztek, tűzszerészek jöttek, készenlétisek de még terrorelhárítók is.

Papp Károly, országos rendőrfőkapitány vasárnap este azt mondta, ki akarták végezni a rendőreit. Egy fiatalembert keresnek és tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki érdemi információval segíti a nyomozást.

A nemzetbiztonsági és rendészeti bizottság hétfő reggel tartott ülést a Képviselőházban. Az elnök  kijelentette, minden kétséget kizáróan, célzottan a rendőrök életének kioltása volt a cél, azt viszont nem árulta el, hogy miből következtetnek erre. Az indítékokat keresi a rendőrség, de az ideológiai, dzsihádista háttér az kevéssé valószínűsíthető Molnár Zsolt közlései szerint.

A hvg.hu arról írt hétfőn, hogy a támadó már 20-30 perccel a detonáció előtt a helyszínen volt és ott várakozott. A robbanáskor illetve utána egy beugróban állt, lassan indult el, figyelte a rendőröket és át is lépett rajtuk.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a fényképeken látható férfit felismeri, személyével, illetve tartózkodási helyével kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, hívja a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06/80-620-107 számot, vagy a „Telefontanú” 06/80-555-111 zöld számát. Bejelentését megteheti a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél.

Olvasói sztorik