Belföld

Colleen Bell együtt szüretelt Fazekas Sándorral

Kapcsolódó cikkek

Mintegy hatvan diplomata szüretelt a Hajós-Bajai borvidéken, a Koch Borászat szőlőjében. A nagykövetek annyi chardonnay-t szedtek le, hogy Fazekas Sándor miniszter javaslatára külön bor készül belőle.

A szüret nemcsak reprezentációs esemény volt, a nagykövetek közel két órán keresztül szüreteltek, így több mázsa chardonnay került a présbe. Fazekas Sándor miniszter megemlékezett arról, hogy „a magyar borászat a minőségi korszakváltás időszakát éli”, valamint hogy az idei, 2016-os évjárat kiváló borai is Magyarország imázsát tudják erősíteni a világban.

A tárcavezető azt is felvetette, ha már ennyit dolgoztatták a külképviseletek vezetőit, érdemes lehet munkájuk gyümölcséből – akár hagyományteremtő módon – elkészíteni a „diplomatabort”. Az ötletet felkarolta Koch Csaba is, aki a nagykövetek által leszedett szőlőből külön palackozza majd le az exkluzív chardonnay-t. Ez a bor nem kerül kereskedelmi forgalomba.

Sok diplomata, köztük Colleen Bell amerikai nagykövet nemcsak a szőlőben állt helyt derekasan, hanem vásárolt Koch Csaba hazai és nemzetközi versenyeken kitüntetett Kadarkájából, a 2013-as késői szüretelésű Chardonnay-ból és a borvidéki elnök villányi Koch Vin Art Pincéjének zászlósborából, a Csanádból is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik