Belföld

Mindenki nyugodjon le, nem lesz semmi baj: megszületett a #prayforbudapest hashtag!

Percekkel azután, hogy megérkeztek az első hírek a két rendőrt megsebesítő Király utcai robbanásról,

a Twitteren megszületett a #prayforbudapest hashtag.

Ugye emlékszünk: az ilyesmi akkor terjed el, amikor egy nagyobb városban életeket kioltó terrortámadást követnek el. Például #prayforparis (kétszer is), #prayfornice (természetesen Nizzáról van szó), illetve, mivel főleg fehérek lakta európai városokért “imádkoznak”, inkább tiltakozásképpen elterjedt a #prayforistanbul is, amikor ott történt támadás.

Most pedig, bár terrorizmusról egyelőre szó sincs, reméljük, nem is lesz (egyelőre pont olyan eséllyel beszélhetünk gázrobbanásról, mint bármi másról), a harcos megmondóembereknek és az imára különösen fogékonyaknak hála terjedőben van a #prayforbudapest is.

Itt van, meg lehet nézni Twitteren és Facebookon is, egészen dermesztő. Van, aki csak képekkel operál:

Van, aki szimpla hülyeségekből álló rémhíreket oszt meg azzal, hogy itt az ima már kevés (külön vicces, hogy már az eredeti, áldozatokat és terrortámadást emlegető Mirror-cikket is átjavították egy visszafogottabb, a valósággal meghittebb viszonyt ápoló szövegre):

Van, aki egészen konkrétan imádkozik:

Ez a tweet különösen súlyos:

…és nincs egyedül:

Végül pedig álljon itt ez a csodás metatweet:

Reméljük, egyrészt kiderül, hogy gázrobbanásról vagy hasonló szerencsétlenségről van szó, másrészt ennek ellenére is felpörög a hashtag – ekkor nagyon vicces napunk lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik