Belföld

Kegyes lesz hozzánk az időjárás szeptember utolsó napjain

A következő napokban hajnalonként foltokban ködre, néhol talaj menti fagyra is készülni kell. Napközben viszont a sok napsütés mellett 25 Celsius-fok körüli maximumokkal egyre melegebb lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfő hajnalra kelet felől csökken a felhőzet, nagy területen kiderül az ég, helyenként párássá válik a levegő, főként északon foltokban köd képződhet. Napközben viszont napsütéses időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban általában 3-10 fok, de néhol talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

Kedd hajnalban is foltokban köd képződhet, de továbbra sem valószínű csapadék, és több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 4 és 10 fok között valószínű, csupán néhol lehet egy-két fokkal hidegebb, illetve talaj menti fagy. Napközben 18-22 fokig melegszik a levegő.

Szerdán, csütörtökön és pénteken is ködös lehet néhol a hajnal. Ezzel együtt továbbra is napsütéses, csapadékmentes időre lehet számítani. A leghidegebb órákban szerdán még 3-10 fok lehet, csütörtökön 8-14, pénteken 9-15 fok körül alakulnak a minimumok. A nappali maximumok szerdán 19 és 24, csütörtököm 20 és 25, pénteken 21 és 26 fok között várhatók.

Szombaton, október elsején hajnalban foltokban köd képződhet, de ezt követően alapvetően napos idő valószínű, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Vasárnap a többórás napsütés mellett, helyenként már lehet kisebb eső, zápor. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. Napközben 21-26 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik