Belföld

Nem találják a rendőrök a Gulyás Márton ujját eltörő „kopaszt”

A ligetvédőkkel szemben gyorsított eljárásban tudtak intézkedni, a biztonsági őrökkel szemben nem ilyen hatékonyak.

Felfüggesztette a rendőrség a nyomozást abban az ügyben, amit azután indítottak, hogy a Városligetben az egyik „kopasz” biztonsági őr eltörte Gulyás Márton aktivista ujját – tudósít a hvg.hu.

Az eset akkor történt, amikor július elején kiszorították a Liget átépítése ellen tiltakozókat a régi Hungexpo területén. Gulyás kezére úgy rávágtak, hogy meg kellett műteni az ujját. Az aktivista feljelentést tett a rendőrségen, de most arról értesítették, hogy a súlyos testi sértés ügyében indult nyomozást felfüggesztik, azért, mert

nem megállapítható az elkövető kiléte.

Gulyás ezt azért is furcsállja, mert két tanú is jelezte, hogy látta az esetet, személyleírást adott, ahogy az aktivista is adott támpontokat az elkövető elfogásához. A hvg.hu-nak azt mondta, már az is furcsa volt neki, hogy az eset idején a Ligetben felsorakozó készenléti rendőrség nem is próbálta elfogni az elkövetőt. A feljelentés után, a rekonstrukciós fázisban Gulyás megpróbált fényképeket készíteni, de nem engedte neki a rendőrség, és nem is árulták el, hogy milyen jogalappal.

Az aktivista ügyvédei vizsgálják, hogyan tehetnek panaszt a rendőrség eljárása miatt. Figyelemreméltó, hogy a ligetvédőkkel szembeni elmarasztaló ítéleteket gyorsított eljárásban hozták meg, míg a „kopaszokkal” nem tudnak, vagy nem is akarnak mit kezdeni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik