Belföld

Ez a férfi benyúlt a Spar hűtőpultjába és kivette belőle a világ legmagyarabb dolgát

spar (Array)
spar (Array)

Molnár Dávid kollégám civilben bulvársommelier, szakmáját tekintve viszont egyike a két magyar Budapest-szakújságírónak, akik tudják, hogyan kell ingujjat rendesen felhajtani. Ez persze nem tartozik a történethez. Az viszont igen, hogy amikor Dávid ma besétált az Intersparba, még nem tudta, hogy a világ legmagyarabb dolgát fogja megtalálni.

Pedig csak kimért sajtot akart venni, csekély mennyiségben, saját használatra. Kiemelte az előcsomagolt, párdekás márványsajtot a hűtőpultból, majd kifizette és hazatért elfogyasztani.

Előkészítés közben idegen tárgy jelenléte szúrt szemet Dávidnak, aki – újságíró, mint említettem – utánajárt a dolognak. Az előrecsomagolt márványsajt cimkéjét letépve egy apró fekete tárgy bukkant elő.

Egy csipogós mágnescsík,

vagy hogy hívják azokat a felragasztható kis baszokat, amivel a lopást igyekeznek meggátolni az üzletekben. Ha nincs megfelelően demagnetizálva és átmész vele a csipogókapun, besír az üzlet.

14439024_10210956235686676_1323392894_o

Mindezt egy körülbelül kétszáz forintos előrecsomagolt márványsajton.

Egyébként ez csak szerintem túlzás?

– tette fel a kérdést Dávid, majd talált is rá egy hasonlatot:

Mint amikor a Nivea deokat rakják műanyag csipogós dobozba.

Persze egy Nivea deo már jelentős értéket képvisel, a márványsajt kétszáz forintos árával szemben az rosszabb helyeken akár hétszázba is kerülhet.

És hogy mi a tanulság?

Addig nem lesz vége a kommunizmusnak, amíg nem tanulunk meg bízni egymásban. 

:(

Ajánlott videó

Olvasói sztorik